Kaisa Mäkäräiseltä huippuveto arveluttavista lähtökohdista – "En ollut ihan niin luottavainen"

5:29
Kaisa Mäkäräinen nousi 37 sijaa takaa-ajokisassa Annecyssa.

Ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen on läpi pitkän uransa kohennellut epäonnistuneita pikakisoja nousemalla reippaasti takaa-ajossa, mutta harvemmin jos koskaan nousua on tullut lähemmäs 40 pykälää.

–  Kun katselin tilannetta ennen kisaa, tiesin että hyvin pitää nousta mikäli paikan sunnuntain yhteislähtökisaan haluaa, Mäkäräinen totesi Ampumahiihtoliiton äänitallenteessa tavoitteesta, joka toteutui.

Alkukaudella Mäkäräinen on saanut tuskailla paitsi "perinteisen" haasteensa eli ammunnan niin myös hiihdon kanssa, hienoisen turhautumisenkin jo vallatessa mieltä. Lauantaina latumeno oli kuitenkin tuttua Mäkäräistä: hiihtovauhti oli kisan nopeinta.

–  Olen tyytyväinen hiihtoon, vaikka perjantain sprintti painoikin jaloissa. Verryttelyssä en ollut ihan niin luottavainen, mutta kisa lähti hyvin liikkeelle ja loppuun asti jaksoi, Mäkäräinen kuvaili.

Ja kun ammuntakin onnistui kohtuullisesti (kaksi sakkoa), oli tulosharppaus melkoinen. Nyt edessä on vielä Annecyn massastartti ennen rankan kisakiertämisen hetkeksi katkaisevaa joulutaukoa.

Sunnuntain kisassa on mukana myös Mari Eder, joka oli takaa-ajossa 24:s eli perjantainen sija koheni yhdellä. Ederinkin hiihto kulki (viidenneksi nopein), mutta järeämmän nousun esti neljä sakkokierrosta.

–  Tosi tyytyväinen olen siihen, että pääsen sunnuntainakin ladulle. Fyysinen vire on hyvä ja nälkää kisaamiseen riittää, ja koetetaan nyt jossain vaiheessa saada vielä kaikki irti ja tulosta pöytään, Eder sanaili.

Kisan voitti Norjan Tiril Eckhoff, jolle voitto oli jo kolmas peräkkäinen maailmancupissa. Ingrid Landmark Tandrevold toi Norjalle kaksoisvoiton, uran ensimmäisen cup-palkintopallisijan ottanut Sveitsin Lena Häcki oli kolmas.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja