Margaretin talo täyttyi tuhansista leppäkertuista yön aikana – "Tunkivat sisälle ja ryömivät joka nurkkaan"

Iljettävä näky Englannissa: Naisen talo täyttyi tuhansista leppäkertuista yön aikana 0:57
Brittinainen kuvasi talonsa vallanneita leppäkerttuja kodin ulkopuolelta ja sisäpuolelta.

Nainen joutui pakenemaan omasta kodistaan, kun tuhannet leppäkertut valtasivat talon yhdessä yössä.

Cambridgeshiresta, Englannista, kotoisin oleva Margaret Yescombe, 42, koki varhain lauantaiaamuna ikävän yllätyksen. Makuuhuoneen ikkunassa parveili hänen arvionsa mukaan tuhansia leppäkerttuja.

Parvi oli niin iso ja häikäilemätön, ettei Margaretille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin paeta oman kotinsa turvasta.

– Niitä oli tuhansia, ehkä jopa kymmeniä tuhansia. Ne tunkivat sisälle ja ryömivät joka nurkkaan värjöttelemään, Margaret paljastaa.

Tämä on toinen kerta, kun Margaretin talo on joutunut leppäkerttujen valtaamaksi. Edellinen valtaus tapahtui vuonna 2016. 

Margaret epäilee, että leppäkertut ovat peräisin lähellä sijaitsevan maatilan alueelta. Margaretin talo on peltoa lähin suojaa ja varjoa tarjoava rakennus. 

Margaret on tottunut maaseudulla ötököihin, mutta leppäkertut inhottavat häntä. Kylpyhuoneessa asuvan hämähäkin purema sattuu, mutta Margaretin mukaan se sentään pysyttelee lähtökohtaisesti omissa oloissaan. Asianlaita on toinen pelloilta lentävien leppäkerttujen suhteen, joilla ei ole mitään käsitystä fyysisistä rajoista. 

– Viime vuonna korvaani kutitti ja pelkäsin todella, että leppäkerttu olisi tunkeutunut sinne. Eräällä paikallisella naisella oli sellainen korvassa vuosien ajan, Margaret väittää.

Leppäkertut ovat Margaretista ällöttäviä. Hän aikoo myrkyttää kotinsa vallanneet leppäkertut mahdollisimman pian.  

Lähde: SWNS/Reuters

Lue myös:

    Uusimmat