Marco Bjurström antoi anteeksi alkoholistiäidilleen: ”Ei minun kannata siitä katkeroitua”

Uraohjus Marco Bjurström vannoo yhteistyön ja yhteisöllisyyden nimeen 5:36

Tanssiopettaja ja televisiopersoona Marco Bjurstöm on yksi SuomiAreenan sadoista puhujista.

Tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomi -keskusteluohjelman näyttämönä toimii Porissa järjestettävä SuomiAreena. Tänään tiistaina 11. heinäkuuta ohjelmassa vieraili yksi tapahtuman puhujista, uraohjus Marco Bjurström.

Bjurström tunnetaan mittavasta urastaan niin television kuin tanssinkin parissa. Bjurström kuitenkin korostaa, ettei ura ole pelkästään hänen oma aikaansaannos.

– Minusta saa varmaan sellaisen kuvan, että olen niin vahva ja tehnyt kaiken itse. Se on hölynpölyä. Step up -tanssikoulu täyttää tänä vuonna 30 vuotta, eli se perhe on ollut olemassa 30 vuotta. En minä sitä itse ole tehnyt. Minulla on mieletön määrä ihmisiä, jotka ovat kulkeneet mukana läpi elämän, Bjurström kiittelee. 

– Sinnikkyys lähtee sieltä. Vannon yhteistyön ja yhteisöllisyyden nimeen. Sen eteen meidän kaikkien kannattaisi tsempata. Vaikka kuinka haluaisimme olla vahvoja, supermiehiä ja -naisia, emme ole sitä yksin, Bjurström toteaa napakasti.

Vaikka Bjurströmin ura hakee Suomessa vertaistaan, hänen lähtökohtansa eivät olleet helpoimmasta päästä. Bjurströmin äiti oli alkoholisti, mikä vaikutti voimakkaasti Bjurströmin ja tämän veljen lapsuuteen.

Bjurström uskoo, että avain selviytymiseen piilee anteeksipyynnössä.

– On hirvittävän iso asia, että oppii ymmärtämään ja antamaan anteeksi. Äiti yritti sen, minkä pystyi, eikä lopulta pystynyt enempään. Ei minun kannata siitä ruveta katkeroitumaan.

– Vaikka mutsilla oli moni asia päin mäntyä ja hän ei oikein selviytynyt omasta elämästään, minulla ja veljelläni oli aina sellainen olo, että meistä välitetään ja tykätään, Bjurström toteaa.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat