Äidin alkoholiongelmat ja vanhempien ero eivät vieneet Marco Bjurströmin iloa: "Oli pienen pojan päätös olla positiivinen"

Peter Pan -musikaalin ohjaaja ja tanssinopettaja puhuu aroista aiheista Cafe Lanzarote -podcastissa.

Muun muassa BumtsiBum!- ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmien juontajana takavuosina tutuksi tullut Marco Bjurström avaa Lauri Saarilehdon juontamassa Cafe Lanzarote -podcast-ohjelmassa oman positiivisuutensa ja henkisen hyvinvointinsa taustoja.

Kertaalleen Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi valittu Bjurström kertoo tehneensä teini-ikäisenä päätöksen olla positiivinen.

– Vaikka vanhemmat olivat eronneet ja vaikka oli äidin alkoholiongelmaa ja muuta, mistä olisi voinut tehdä itkukertomuksia, niin oli paljon hyvääkin. Se oli pienen pojan päätös olla positiivinen. Se ei ollut geeneissä tai vain perheessä, vaan päätös, Bjurström kertoo ohjelmassa.

Bjurström puhuu ohjelmassa myös muun muassa äitinsä kuolemasta, jota hän seurasi vierestä yli puolen vuoden ajan. Tarja Bjurström kuoli 

– Äidin kuolemassa ei ollut mitään kivaa tai iloista, mutta samaan aikaan se oli väistämätöntä ja minun päätäntävaltani ulkopuolella. Olemassa olevien asioiden kanssa kannattaa oppia elämään, koska muuten tämä elämä käy ihan hirvittävän raskaaksi, Bjurström kertoo ja sanoo myös lohduttautuneensa miettimällä, kuinka hänen äitinsä olisi halunnut hänen toimivan.

– Haluaisko mutsi, että mä istun täällä nurkassa itkemässä, vai haluaisiko hän minun tsemppaavan eteenpäin. Että se on näin lapsellista, naivia ja konkreetista se minun tapani toimia.

Bjurström korostaa, ettei surua tai tuskaa saa puhallettua pois, mutta kun asian osaa suhteuttaa muuhun maailmaan, muuttuu asia hiukan siedettävämmäksi.

Kuuntele Bjurströmin koko haastattelu kokonaisuudessaan täällä.

Lue myös:

    Uusimmat