Marco Bjurström tuo ainutkertaiset yksilöt lavalle: ”Tämä ei ole mitään vammaisteatteria”

Marco Bjurströmin Peter Pan saa ensi-iltansa tänään. 

Marco Bjurström on ohjannut ja Aleksanterin teatterissa tänään 13. joulukuuta ensi-iltansa saavan Peter Pan -musikaalin, joka on ShedHelsingin teatterihanke. Hanke tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden olla esillä ainutkertaisina yksilöinä. 

– Eilen vedettiin vasta koko näytelmä alusta loppuun. Kaikki tekivät aivan järjettömän hienon päivän. Nyt on hyvä lähteä tähän ensi-iltaan. Meillä on paljon esiintyjiä, jotka eivät koskaan ole olleet millään vastaavanlaisella näyttämöllä, Marco Bjurström kertoo MTV.fi:lle.

ShedHelsingin esikuva on lontoolainen vuodesta 1974 toiminut Chickenshed-teatteri, jonka ideana on se, että kuka tahansa pystyy nousemaan teatterin lavalle hyödyntämään luovuuttaan.

– Peter Panin jälkeen tavoitteena on aloittaa helmikuussa uuden projektin kanssa ja kehittää uutta show’ta ensi jouluksi, Marco kertoo.

Vaikka lavalla on mukana niin sanottuja erityislapsia- ja nuoria, ketään ei Marcon mukaan paapota tai säälitä. 

– Tämä ei ole mitään vammaisteatteria. Teemme täyttä teatteria, missä kaikki on mukana. Siellä mennään kuten kaikki. Ei mitään erottelua. Toki pyörätuoleilla ei pysty kiipeilemään portaita, mutta siellä sekaisin menee kaikki. 

Peter Panin tarinaa on muokattu sopivaksi versioon, jossa on klassikkotarinan mukaisesti mukana tutut hahmot ja noin 50 merirosvoa ja noin 40 kadonnutta lasta.

Osa näyttelijöistä nähdään lavalla pyörätuoleissa. Esitys on tehty musiikkiteatteriammattilaisten ja sadan pääkaupunkiseudun lapsen ja nuoren kanssa. 

– Energia ja vauhdin määrä on ihan omaa luokkaansa. Mukana on ammattilaisia ja täysin aloittelijoita. Vaikka mukana on erilaista taustaa, niin kaikki sopivat sinne näyttämölle hirvittävän hyvin. Se on musiikkiteatterissa jollain tavalla uutta. Teemamme on, että jokainen kelpaa, Bjurström kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat