Marco Bjurström jälleen Greasen ohjaksiin: Jarin synttärikeikasta on jo toivuttu

Viihteen monitoimimies Marco Bjurström toimii Valkeakosken kaupunginteatterin Grease-musikaalin pääohjaajana.

Marco Bjurström ohjasi vuonna 2002 maailman suosituimpien musikaalien joukkoon kuuluvan Grease-musikaalin Helsingin Kaupunginteatterissa.

Nyt kiireinen Bjurström on tarttunut tuttuihin ohjaksiin Valkeakosken kaupunginteatterissa, jossa musikaali saa ensi-iltansa 4. helmikuuta.

– Oikein hyvin menee. Kauheasti on kaikenlaista. Mutta aurinko paistaa ulkona, Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonsertin ohjannut Bjurström toteaa.

– Jarin syntymäpäiväkonsertista on toivuttu, toki, hommat jatkuivat heti konsertin jälkeen. Oli ihanaa, ja toivottavasti jossain kohtaa pääsen näkemään jonkinlaisen tallenteen konsertista, kun en päässyt itse konserttia näkemään.

Innokas realisti

Bjurström toteaa, että Grease puhuttelee aina jokaista uutta nuorisosukupolvea.

– Kun Christian (Sandström, Valkeakosken kaupunginteatterin johtaja) otti yhteyttä ja kysyi, olisiko minulla intoa tulla mukaan Valkeakoskelle tekemään Greasea tavalla tai toisella, olin heti tavattoman innokas. Olin kuitenkin myös realisti sen suhteen, että on kaikkea, mikä vie elämässä aikaa.

Kokopäiväistä työtä vaativaa ohjausta Bjurström ei olisi kuitenkaan pystynyt Valkeakoskelle tekemään.

– Ilmoitin, että jos kuitenkin sellainen onnistuisi, että vastaisin kokonaisuudesta ja luon koko kaaren, miten homma tehdään ja koitan olla mukana tukemassa. Tämä sopi, ja niinpä olen musikaalin ”supervising director” eli pääohjaaja.

14 vuotta kulunut

Henkilöohjauksesta vastaa teatterin johtaja Sandström.

– Minua pyydettiin mukaan tähän produktioon viime keväänä. Christian oli minuun yhteyksissä jo aiemmin, oli puhetta että tekisimme jotain yhdessä.

– Grease on tuttu juttu, mutta nyt on eri porukka, eri paikka, vuosia kulunut edellisestä kerrasta. Koreografiakin on eri, mutta käytämme kuitenkin samaa Mikko Koivusalon tekemää käännöstä kuin vuonna 2002, Bjurström toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat