MaRa valittaa hallinto-oikeuteen Pirkanmaalla vaadittavasta kahden metrin turvavälistä

MaRa harkitsee valittamista myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä, mikäli rajoituksia kiristetään.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry kertoo tekevänsä valituksen hallinto-oikeuteen Pirkanmaalle asetetusta kahden metrin etäisyysvaatimuksesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) Pirkanmaalle määräämä etäisyysvaatimus koskee muita sisätiloja kuin ravitsemisliikkeitä ja anniskelualueita.

Ravintolarajoituksista päättää avin sijasta valtioneuvosto.

MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan vastaava kahden metrin etäisyysvaatimus on ollut voimassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella jo aiemmin.

MaRan näkökulmasta Pirkanmaan aluehallintoviraston päätös erosi aiemmasta, koska Pirkanmaan sairaanhoitopiiri oli päätöksentekoaikaan koronaepidemiassa vielä kiihtymisvaiheessa ja sairaanhoidon kuormitus oli pientä.

Lapin mukaan vaatimus kahden metrin etäisyydestä tekee sisätiloissa järjestettävien tapahtumien järjestämisestä käytännössä mahdotonta.

– Yksi asiakas vie todella paljon tilaa, ja kapasiteettia joudutaan leikkaamaan niin paljon, että on taloudellisesti kannattamatonta järjestää mitään tapahtumia, kuvailee Lappi STT:lle.

MaRa valittaa Länsi- ja Sisä-Suomen avin päätöksestä jäsenyritystensä asiamiehenä. Lapin mukaan aluehallintoviraston päätöksistä voi valittaa vain asianomainen, minkä vuoksi mukana on myös MaRan jäsenyrityksiä.

– Oikeasti teemme sen valituksen kaikkien sen alan jäsenyritysten puolesta, kertoo Lappi.

MaRa valittaa tarpeen mukaan myös Husin alueen rajoituksistaLapin mukaan MaRa seuraa hyvin tarkasti sitä, millaisia päätöksiä Etelä-Suomen avi tekee perjantaina Husin alueelle.

– Jos Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksiä, joilla se vielä kiristää Uudenmaan alueen yleisötilaisuuksien rajoituksia, niin harkitsemme erittäin vakavasti valittamista, sanoo Lappi.

Tällaisia kiristyksiä voisivat Lapin arvion mukaan olla esimerkiksi tapahtuma-alueen jakaminen kokonaan erillisiin lohkoihin tai tapahtumien osallistujamäärän rajoittaminen.

Lue myös:

    Uusimmat