MaRan mitta täyttyi: Valittaa hallinto-oikeuteen Helsingin ja Jyväskylän kokoontumisrajoituksista ja etäisyysvaatimuksesta

MaRa arvostelee voimakkaasti hallituksen hybridistrategiaa, koska se vahingoittaa laajasti sen toimialojen yrityksiä ja työntekijöitä. MaRan mukaan rajoitustoimien haitat ylittävät merkittävästi niiden hyödyt.

MaRa vaatii viipymättä hallitukselta uutta hybridistrategiaa ja rajoituksien purkamista tartuntatautilain edellyttämällä tavalla.

Erityisesti MaRa arvostelee Etelä-Suomen sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoja, jotka ovat asettaneet Helsinkiin ja Jyväskylään kokoontumisrajoituksen ja kahden metrin etäisyysvaatimuksen sisätiloihin. Helsingissä on myös lohkomisvaatimukset suojavyöhykkeineen.

MaRa: Päätökset eivät oikeasuhtaisia

MaRan mukaan aluehallintovirastojen päätökset eivät ole välttämättömiä eivätkä oikeasuhtaisia.

Aluehallintovirastojen päätökset vaikeuttavat MaRan mukaan merkittävästi alueen yritysten toimintaa. MaRa valittaa päätöksistä hallinto-oikeuteen Finlandia-talo Oy:n, Helsinki Congress Paasitornin, Helsingin tapahtumasäätiö sr:n, Suomen Messut Osuuskunnan ja Jyväskylän Messut Oy:n asiamiehenä.

– Aluehallintovirastojen päätökset tekevät yleisötapahtumat mahdottomiksi tai ainakin taloudellisesti kannattamattomiksi järjestää. On mahdotonta ymmärtää asiakastilojen lohkomisvaatimusta erittäin ankarine palvelujen eriyttämisvaatimuksineen, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo MaRan tiedotteessa..

– Ammattimaiset tapahtumajärjestäjät pystyvät järjestämään tapahtumia terveysturvallisesti. HUS-alueella oli eilen 30 sairaalapotilasta, joista seitsemän oli tehohoidossa. Jyväskylän sairaaloissa on ollut kesän aikana yksittäisiä potilaita ja tehohoidossa ei ainoatakaan, Lappi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat