MaRa syyttää rajusti Avia: Kylpylöiden allasosastojen sulut eivät ole tartuntatautilain mukaisia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) päätti tänään jatkaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä. Tämä koskee myös kylpylöiden allasosastoja. MaRa valittaa päätöksistä hallinto-oikeuteen ja vaatii täytäntöönpanokieltoa.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRan mukaan Avin päätökset eivät ole tartuntatautilain mukaisia.

– Päätökset kylpylöiden allastilojen sulkemisesta eivät ole tartuntatautilain 58 g §:n nojalla välttämättömiä ottaen huomioon, että ne ovat THL:n mukaan vähäisen riskin tilanteita. THL katsoo myös valtioneuvostolle 17.1. antamassaan lausunnossa, että rajoitukset tulisi kohdistaa korkean riskin tilanteisiin, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo tiedotteessa.

MaRan mukaan kylpylöiden allasosastoilla on ollut koko pandemian ajan erittäin vähän tartuntoja.

Tiedotteessa kerrotaan, etteivät aluehallintovirastot ole pystyneet ilmoittamaan kylpylöiden allastiloissa tapahtuneiden tartuntojen lukumäärää koronapandemian missään vaiheessa. MaRan pari viikkoa sitten kymmenelle suurelle kylpyläyritykselle tekemän kyselyn mukaan kylpylöiden allastiloissa on ollut vain joitakin vahvistettuja koronatartuntoja ja joitakin kymmeniä altistumisia 13.3.2020 jälkeen.

MaRa valittaa myös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 14.1. tekemästä päätöksestä, jolla se sulki Etelä-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevien kylpylöiden allastilat.

– Jotta kylpyläyritykset eivät kärsisi aluehallintovirastojen lainvastaisten päätösten myötä enempiä tappioita ja jotta työntekijät voitaisiin kutsua takaisin töihin mahdollisimman pian, MaRa pyytää Hämeenlinnan ja Vaasan hallinto-oikeuksilta aluehallintovirastojen päätösten täytäntöönpanokieltoa, Lappi toteaa.

MaRan mukaan kylpyläyrityksille on aiheutunut suluista johtuen yli 10 miljoonan euron myynnin menetykset.

Lue myös:

    Uusimmat