Mänttä-Vilppulan kohutusta ilmailupuistohankkeesta jo toinen valitus hallinto-oikeuteen – kaupunki luvannut 10 miljoonan euron talletuksen sulkutilille

Mänttä-Vilppulan kohutusta rakennushankkeesta on jätetty toinen valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kolmen kaupunginvaltuutetun mukaan valtuusto on ylittänyt hankkeessa päätösvaltansa ja päätös on muutenkin lainvastainen.

Valitus koskee noin 250 miljoonan euron ilmailupuistohanketta, jonka rahoitusjärjestelyn useat kuntatalouden asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet. Italialainen liikemies Francesco Osanna on luvannut järjestää hankkeeseen 100 miljoonan euron rahoituksen luxemburgilaisen rahaston kautta.

Osannan taustat ja rahoitukseen liittyvä sulkutili ovat herättäneet kysymyksiä. Hankkeesta on jo aiemmin jätetty yksi valitus hallinto-oikeuteen.

Tuoreessa valituksessa valtuutetut kiinnittävät jälleen huomiota sopimukseen sisältyvään sulkutiliin, jonne Mänttä-Vilppulan kaupunki on luvannut 10 miljoonan euron talletuksen. Sopimusasiakirjojen mukaan lainanantaja voi käyttää summaa vakuutena velkarahoitukseen.

– Mikään ei takaa sitä, että kaupunki saisi sulkutilillä olevan summan ikinä takaisin, valituksessa kirjoitetaan.

Lue myös:

    Uusimmat