Herkullisen Mansikka-marianne muropiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi sitruunarahkasta tehty vaahto, johon lisätään Marianne-karkkirouhetta.
Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat lakat/hillat, tyrni tai herukat. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna karkin ja kauramurotaikinan kanssa. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!
4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija noin. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka
Piiraspohjat:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400g)
Kypsälle pohjalle:
n. 3 dl mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta
Täytevaahto:
1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl)
2 tl sitruunamehua
1 tlk sitruunarahkaa
1 tl vaniljasokeria
