Mansikka-lettukääröt

Juhannus ei ole juhannus ilman makeita mansikoita ja kermaa. Tämä resepti hurmaa kaikenikäiset juhlavieraat. Ohjeesta syntyy noin kahdeksan suurta lettua.

Taikinan saat aikaan näillä:

– 4 dl (sitruuna)vichyä tai kookosmaitoa

– 2 dl vettä

– 1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja

Mansikka-ricottatäytteeseen tarvitaan:

– 2 liivatelehteä

– 2 dl kuohukermaa

– 1 rkl sokeria

– 1 tl vaniljasokeria

– 1 tlk (250 g) ricottajuustoa

– n. 3 dl pilkottuja mansikoita

– nippu tuoretta basilikaa

Vispaa nesteet ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Paista lettupannulla isompia lettuja miedolla lämmöllä ja käytä paistaessasi rasvaa.

Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Vatkaa 1,5 dl kermaa kulhossa vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna jäljelle jäävä ½ dl kermaa kasarissa kiehuvaksi, puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata ne kiehuvan kerman joukkoon.

Pehmennä ricottajuusto kulhossa ja sekoita joukkoon liivateseos. Kääntele joukkoon varovaisesti nostellen pilkotut mansikat, hienonnettu basilika ja kermavaahto.

Täytä jäähtyneet letut mansikkaseoksella ja kääri tiiviiksi rulliksi. Anna lettujen vetäytyä hetki jääkaapissa. Leikkaa halutessasi annospaloiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Koristele mansikoilla ja basilikanlehdillä.

Resepti: Arja Savela/Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat