Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikka-lettukääröt

Myllyn Paras
Julkaistu 19.06.2013 10:49
(Päivitetty 19.06.2013 16:25)

Juhannus ei ole juhannus ilman makeita mansikoita ja kermaa. Tämä resepti hurmaa kaikenikäiset juhlavieraat. Ohjeesta syntyy noin kahdeksan suurta lettua.

Taikinan saat aikaan näillä:

– 4 dl (sitruuna)vichyä tai kookosmaitoa

– 2 dl vettä

– 1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja

Mansikka-ricottatäytteeseen tarvitaan:

– 2 liivatelehteä

– 2 dl kuohukermaa

– 1 rkl sokeria

– 1 tl vaniljasokeria

– 1 tlk (250 g) ricottajuustoa

– n. 3 dl pilkottuja mansikoita

– nippu tuoretta basilikaa

Vispaa nesteet ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Paista lettupannulla isompia lettuja miedolla lämmöllä ja käytä paistaessasi rasvaa.

Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Vatkaa 1,5 dl kermaa kulhossa vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna jäljelle jäävä ½ dl kermaa kasarissa kiehuvaksi, puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata ne kiehuvan kerman joukkoon.

Pehmennä ricottajuusto kulhossa ja sekoita joukkoon liivateseos. Kääntele joukkoon varovaisesti nostellen pilkotut mansikat, hienonnettu basilika ja kermavaahto.

Täytä jäähtyneet letut mansikkaseoksella ja kääri tiiviiksi rulliksi. Anna lettujen vetäytyä hetki jääkaapissa. Leikkaa halutessasi annospaloiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Koristele mansikoilla ja basilikanlehdillä.

Resepti: Arja Savela/Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Tässäkö kesän himotuin leivos? Suosikkijuoma taipuu nyt meheväksi kakuksiHellapoliisin sitruuna-marenkitorttuValmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!MustaherukkapannacottaMangojuustokakkuPähkinäparfait kahden kastikkeen kera
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa