Måneskin-yhtyeen laulajasta levisi rajuja väitteitä Euroviisun suoran lähetyksen päätteeksi – vahvisti nyt huhut vääriksi

5:15
Euroviisut on muutakin kuin laulukilpailu – näin poliittiset jännitteet näkyvät lavalla ja kulisseissa

Euroopan Yleisradioliitto on julkaissut nyt virallisen lausuntonsa viisuvoittaja Måneskin huumekohuun.

Lauantaina 22.  toukokuuta nähdyn finaalilähetyksen seurauksena alkoivat spekulaatiot siitä, että Euroviisut voittaneen bändin laulaja Damiano David olisi käyttänyt huumeita suorassa lähetyksessä. Sosiaalisessa mediassa alkoi levitä klippi, kun laulaja nojautuu pöytää vasten, joka oli taltioitu televisiokameroille.

–  Olemme tietoisia videoklipistä, jossa kuvattiin bändiä green roomissa. Bändi on kumonnut jyrkästi väitteet ja laulaja tehnyt vapaaehtoisen huumetestin saapuessaan kotiin. He pyysivät tätä EBU:lta jo viime yönä, mutta sitä ei pystytty järjestämään välittömästi. Bändi, heidän johtonsa ja päällikkö ovat ilmoittaneet meille, että green roomissa ei ollut huumeita. Siellä oli rikkoutunut lasi, jota laulaja siivosi. EBU varmistaa, että paikan päältä löydettiin rikkoutunut lasi tarkistuksen jälkeen, EBU tiedotti aiemmin

Laulaja on toimittanut huumetestinsä tuloksen EBU:lle ja se on negatiivinen. 

Yleisradioliitto on huolestunut siitä, että virheelliset uutiset ovat varjostaneen tapahtuman henkeen ja lopputulokseen, sekä vaikuttanut epäoikeudenmukaisesti yhtyeeseen.

–  Onnittelemme Måneskin-yhtyettä jälleen kerran ja toivotamme heille valtavaa menestystä. Odotamme innolla yhteistyötä italialaisen jäsenemme Rai:n kanssa upean Euroviisu-laulukilpailun tuottamiseksi Italiassa ensi vuonna, Euroviisujen virallisella sivustolla kerrotaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja