Måneskinin laulaja nousi yhdessä yössä Euroopan tuntemaksi seksisymboliksi ja kohautti huume-epäilyllään – kuka on salaperäinen 22-vuotias Damiano David?

4:39
Suomi menestyi viisuissa, mutta Italia vei voiton – viihdetoimittaja perkaa kuuman kisan tähtihetket

Måneskinin Damiano Davidin nimi on ollut monien huulilla viime päivien ajan. 

Vuoden 2021 Euroviisujen jännittävä finaali käytiin lauantaina 22. toukokuuta Alankomaiden Rotterdamissa. Euroviisujen voittajaksi nousi Italian edustaja Måneskin kappaleellaan Zitti e Buoni. Måneskin vakuutti eurooppalaiset toden teolla ja sai vaikuttavan äänipotin yleisöääniä. Yhteensä voittaja keräsi 524 pistettä joista 318 pistettä tulivat yleisöltä, loput raadilta. 

Roisi rock-yhtye Måneskin oli jo finaaliin lähdettäessä yksi ennakkosuosikeista ja sen arveltiin myös olevan Suomen Blind Channelin pahin vastustaja. Suomi sijoittui finaalissa kuudenneksi 301 pisteellä. 

Finaalin aikana sosiaalinen media alkoi täyttyi sekä Måneskinin esitystä ihastelevista kommenteista, mutta yhtyeen laulaja Damiano David keräsi erityistä huomiota somekansan keskuudessa. Laulaja oli todella vakuuttanut eurooppalaiset seksikkään itsevarmalla esiintymisellään. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Onnittelut Damiano Davidille siitä, että hän on seksikkäin mies koskaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Herra Damiano David Måneskinista, voisitko antaa minun hengähtää hetken. Olen hyperventiloinut maaliskuusta lähtien. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Minä Måneskinin Euroviisuesityksen jälkeen, Papananaamana tunnettu tubettaja Sini Laitinen kommentoi Twitterissä gif-animaation kera, jossa on raskaana oleva Beyoncé.

Mutta kuka on kansainvälisesti hurmannut sekä huume-epäilyllään kohauttanut 22-vuotias David?

Rooman kaduilta kansainväliseen maineeseen

Roomalainen Måneskin perustettiin vuonna 2016 ja vuonna 2017 yhtye nousi julkisuuteen Italian X Factor -ohjelman myötä. Vielä muutama vuosi sitten Måneskin aloitteli uraansa soittamalla Rooman kaduilla. Bändiin kuuluvat Davidin lisäksi basisti Victoria De Angelis, kitaristi Thomas Raggi sekä rumpali Ethan Torchio. Nimi Måneskin on tanskaa ja tarkoittaa kuunvaloa. 

X Factorin myötä Davidista tuli koko Italian tuntema mystinen seksisymboli, jonka henkilökohtaisesta elämästä ei tiedetty paljoa. David tunnettiin avoimen seksikkäästä esiintymisestään ja näyttävästä tyylistään, jonka tunnusmerkkeinä ovat olleet muun muassa korkokengät, kaulapannat sekä tummalla kajaalilla rajatut silmät.

Nuoruudessaan David on kertonut olleensa hyvin erilainen: pitäneensä hiuksensa lyhyinä ja siisteinä ja harrastaneensa urheilua. Lopulta ystävien kannustuksesta hän löysi tyylin, joka oli kytenyt hänen mielessään pitkään. Davidin mukaan hän piilotteli persoonaansa alkuun välttyäkseen ikäviltä kommenteilta, jotka ahdistivat nuorta, tulevaa laulajaa. Lopulta hän ymmärsi, ettei ole syytä peitellä sitä, kuka hän haluaa olla. Sittemmin Davidia on verrattu preesensinsä puolesta muun muassa edesmenneeseen Queen-vokalisti Freddie Mercuryyn.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Koulukaan ei sujunut hyvin, mikä oli Davidin mukaan ainakin jossain vaiheessa tahallista. Sen sijaan, että hän olisi kuunnellut tunneilla, teki mieli vaan taistella auktoriteetteja vastaan. 

– Minun oli hyvin vaikeaa istua kuusi tuntia ja kuunnella jonkun kertovan asioita. Halusin hypätä opettajien pöydälle ja rikkoa kaiken, David on kuvaillut kouluaikojaan. 

Monen vuoden ajan yksi suurimmista spekulaation kohteista oli Davidin rakkauselämä. Koska David ei avaudu käytännössä lainkaan henkilökohtaisesta elämästään, pohdittiin myös laulajan seksuaalisuutta vuosien ajan. Vuoden 2021 keväällä David kuitenkin ilmoitti, useiden fanien harmiksi, että hänellä on tyttöystävä. 

David on seurustellut neljän vuoden ajan italialaisen Giorgia Solarin kanssa. Solari on tunnettu malli sekä somevaikuttaja. Pariskunta on myös kihloissa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kumartuminen pöydän ylle puhuttaa

David ehti viisujenkin aikaan kohauttaa muutenkin kuin häpeilemättömällä olemuksellaan. Finaalin aikana viisukatsojille näytettiin pätkiä artistien lämpiöstä, jossa he odottivat tulosta omissa pöytäseurueissaan. Eräässä kohtauksessa kuvattiin Italian pöytää, jolloin David nähtiin kumartuneena pöydän ympärille. 

Liikkeelle lähtivät nopeasti spekulaatiot siitä, että laulaja olisi vetänyt kokaiiniviivoja lämpiön pöydältä viisujen aikana. 

Davidilta kysyttiin asiasta viisuvoiton julkistamisen jälkeen pressitilaisuudessa, jolloin laulaja kielsi käyttäneensä huumeita. 

– En käytä huumeita. Jooko, tyypit. Älkää sanoko niin, ei kokaiinia, David kommentoi asiaa lehdistölle. 

Pressitilaisuudessa David perusteli pöydän yli kumartumistaan sillä, että oli katsonut pöydän alle, jossa oli yhtyeen kitaristi Thomas Raggin hetkeä aiemmin rikkoma lasi. 

Euroviisujen julkaisemassa tiedotteessa kerrottiin myöhemmin, että David aikoo mennä vapaaehtoiseen huumetestiin saavuttuaan kotiinsa Italiaan. Yhtye oli pyytänyt huumetestin järjestämistä Euroopan yleisradiounioni EBUlta, mutta tiedotteen mukaan tätä testiä ei pystytty välittömästi järjestämään. 

– Bändi, heidän managerinsa sekä delegaation johto ovat ilmoittaneet, ettei lämpiössä ollut huumeita ja selittäneet, että heidän pöydässään rikkoutui lasi, jota laulaja siivosi. EBU voi vahvistaa, että paikalta löytyi rikkonainen lasi, tiedotteessa jatketaan. 

– Tutkimme yhä materiaaleja tarkkaan ja päivitämme lisätietoja myöhemmin. 

Rikkoutuneesta lasista on levinnyt kuvia myös Twitter-keskusteluihin, joissa spekulaatio siitä mitä pöydässä tapahtui käy kuumana. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Måneskin kommentoi itsekin myöhemmin yhtyeenä huume-epäilyjä Instagram-tilinsä Tarinat-osiossa. Yhtye kertoi olevansa järkyttynyt syytöksistä ja etteivät he hyväksy huumeidenkäyttöä. 

– Me todellakin olemme huumeita vastaan ja emme ole koskaan käyttäneet kokaiinia. Olemme valmiita testeihin, sillä meillä ei ole salattavaa, Måneskin kommentoi julkaisussaan. 

Lähteet: Elle, Celebpie, BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja