Manchester Unitedin sadan miljoonan ökyhankinta iski heti – Arsenalille kivulias tappio Valioliigan kärjessä

Manchester United otti arvokkaan 3–1-kotivoiton Arsenalista jalkapallon Englannin Valioliigassa sunnuntaina.

Ottelun avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli omat hallintavaiheensa. Arsenal iski pallon ensimmäisenä maaliin, mutta Gabriel Martinellin osuma hylättiin sitä edeltäneen rikkeen vuoksi VAR-tarkistuksen jälkeen.

Manchester Unitedin hetki koitti kymmenen minuuttia ennen taukoa, kun Ajaxista lähes sadalla miljoonalla eurolla äskettäin saapunut brassilaituri Antony viimeisteli tarkasti Marcus Rashfordin syötöstä lukemiksi 1–0.

Vajaan tunnin kohdalla United-toppari Raphael Varanen syöttö katkesi keskialueella ja Arsenal iski vastaan. Gabriel Jesusille aukesi ensimmäinen tilaisuus, mutta Bukayo Saka, 20, oli hereillä ja viimeisteli irtopallosta tasoituksen.

Peli ehtinyt kauan olla tasan, kun United avasi peliä omista nopeasti. Bruno Fernandesin mestarillinen ulkosyrjäsyöttö keskialueelta löysi Marcus Rashfordin, joka karkasi läpi ja pussitti puolustajan jalan kautta pallon takanurkkaan.

Vartti ennen loppua United lisäsi johtonsa kahden maalin mittaiseksi, kun Christian Eriksen ja Rashfordvapautuivat kahdestaan Arsenal-vahti Aaron Ramsdalea vastaan. Tanskalainen tarjoili ja Englannin maajoukkuehyökkääjä iski illan toisellaan loppuluvut 3–1.

Voittonsa myötä United nousi 12 pisteeseen viidenneksi, kolmen pisteen päähän Valioliigan kärjessä jatkavasta Arsenalista.