Manchester Cityn tähtipelaaja lähetti rasistisen twiitin joukkuetoverille: Mittava pelikielto uhkaa – "Nykyisin ei saa edes kaverin kustannuksella vitsailla"

Englannin jalkapalloliitto on tuominnut Manchester Cityn tähtipelaajan Bernardo Silvan käyttäytymisen sosiaalisessa mediassa ja pelaajaa uhkaa nyt pelikielto.

Silva lähetti reilu viikko sitten joukkuetoverilleen Benjamin Mendylle rasistisen twiitin, jossa portugalilainen vertasi Mendyä Conguitos-suklaasta tunnettuun tummaan hahmoon.

Silva poisti päivityksen, mutta ihmetteli twiitissään hetkeä myöhemmin, että "nykyisin ei saa edes kaverin kustannuksella vitsailla".

Liiton mukaan Silva käyttäytyi epäasiallisesti, ja häntä voi odottaa kuuden ottelun mittainen pelikielto.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola on puolustanut Silvaa julkisuudessa.

– Jos he tai ihmiset luulevat Bernardon olevan tämän tyyppinen pelaaja, he ovat täysin väärässä. He tuomitsivat yhden vitsin. Minä tuomitsen kolme vuotta joka päivä hänen kanssaan. Tunnen hänet ja ystävyytensä, Guardiola sanoi Guardianin mukaan.

– Se oli vain vitsi. Se on sarjakuva ja kasvot ovat melko samanlaiset. Sama tapahtui valkoisilla ihmisillä tuhansia kertoja, Guardiola jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat