Manchester Cityn nihkeä Valioliigakausi jatkuu – Newcastle kuritti mestaria lopussa

Viime kaudella jalkapalloilun Englannin valioliigamestaruuden voittaneen Manchester Cityn nihkeä syyskausi jatkuu. City joutui lauantaina tyytymään vieraissa 2-2-tasapeliin alemman keskiryhmän Newcastlea vastaan.

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli kuin Cityn syyskausi pienoiskoossa. Ensin belgialaistähti Kevin De Bruyne tykitti 82. minuutilla vierasjoukkueen 2-1-johtoon, ja ottelun arveltiin ratkenneen.

Sitkeästi taistellut Newcastle sai palkintonsa aivan ottelun lopussa kuutisen minuuttia myöhemmin. Kokenut Jonjo Shelvey laukoi Christian Atsun lyhyestä vapaapotkusiirrosta ruudikkaasti vasempaan nurkkaan ja loppunumeroiksi 2–2.

Myös ensimmäisellä puoliajalla Newcastle kuittasi Manchester Cityn johtomaalin pikaisesti. Cityn Raheem Sterlingin avausosumasta ehti kulua vain kolme minuuttia, kun kotijoukkueen Jetro Willems tasoitti 1-1:een.

Viime kaudella Valioliigassa voitosta voittoon rallatelleen Manchester Cityn yksi harvoista tappioista tuli juuri Newcastlen St. James Parkilla, silloin maalein 1–2.

Cityn viime aikojen vire ei vakuuta. Joukkue jäi viime tiistaina Mestarien liigassa kotikentällään 1–1-tasapeliin ukrainalaista Shahtar Donetskia vastaan. Cityn jatkopaikka Mestarien liigassa tosin on varma.