Manchester City ylsi historialliseen triplaan – cupin finaalissa isoin rökitys pitkään aikaan

Manchester City on voittanut jalkapallon Englannin cupin mestaruuden. City kaatoi Wembleyn stadionilla pelatussa finaalissa Watfordin murskaavasti 6–0.

Tulos sivusi Englannin cupin finaalin kautta aikain suurinta voittomarginaalia. Vastaava rökitys nähtiin vuonna 1903, kun Bury kaatoi Derbyn 6–0.

City täydensi samalla komean kautensa, sillä joukkue oli voittanut jo aiemmin Englannin liigacupin ja Valioliigan mestaruudet. Citystä tuli ensimmäinen englantilaisseura, joka on pystynyt miehissä kyseiseen kansalliseen triplamestaruuteen yhden kauden aikana.

Ainoastaan Mestarien liiga jäi päävalmentaja Pep Guardiolan suojateilta tällä kaudella valloittamatta. City putosi Mestarien liigassa puolivälierissä.

Cupin finaalissa City näytti Watfordille nopeasti kaapin paikan, kun David Silva laukoi takanurkkaan 1–0-lukemat. Lontoon Wembleyllä pelattua ottelua oli tuolloin takana 26 minuuttia. Jatkoa seurasi avauspuoliajan lopussa, kun Raheem Sterling ohjasi maalin läheltä 2–0-osuman.

Toisella puoliajalla manchesteriläiset karkasivat lopullisesti. Kevin De Bruyne teki joukkueen kolmannen, Gabriel Jesus neljännen ja Sterling kaksi päätösmaalia.

Sterlingistä tuli vuoden 1953 jälkeen ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Englannin cupin finaalissa hattutempun.

–  Tämä on uskomaton tunne. Millainen joukkue tämä onkaan. Kannattajamme olivat uskomattomia, he puskivat meitä eteenpäin koko kauden. Nyt on aika levätä ja juhlia. Ensi kaudella yritämme ja voitamme kaiken uudelleen, Cityn keskikenttäpelaaja Bernardo Silva sanoi BBC:lle.

Kuudes cupin ykkössija

Cityn kausi päättyi murskavoittoon, mutta Valioliigassa ja liigacupin finaalissa joukkue joutui selvästi ahtaammalle.

Liigacupin loppuottelussa City kukisti Chelsean rangaistuspotkukisassa. Valioliigassa Guardiolan suojatit kävivät hienoa ja tasaista taistelua Liverpoolin kanssa ja veivät sarjan nimiinsä pisteen erolla.

Englannin cupin mestaruus on Citylle seurahistorian kuudes. Watfordilla ei ole yhtään cupin ykkössijaa.

Lauantain ottelu olisi saanut erilaisen alun, jos Roberto Pereyra olisi laukonut pallon 0–0-tilanteessa verkon perukoille. Cityn maalivahti Ederson Moraes torjui kuitenkin mainiosti, ja Watford jäi lopulta täysin jalkoihin.


Lue myös:

    Uusimmat