Manchester City esitti ilmiömäisen nousun viidessä minuutissa – juhlii Valioliigan mestaruutta

Valioliigan mestaruutta saatiin jännittää tänä vuonna aivan viimeisen kierroksen päätössekunneille asti.

Manchester City johti Liverpoolia pisteellä ennen viimeistä ottelukierrosta ja ratkaisu oli lopulta todella dramaattinen.

Pep Guardiolan miehistö kaivoi itselleen kuoppaa Aston Villaa vastaan sunnuntaina, kun Villa siirtyi toisella puoliajalla jo 2–0-johtoon Philippe Coutinhon komealla laukauksella.

City nousi kuin nousikin voittoon huiman kirin jälkeen. Joukkueen sankari oli vaihdosta kentälle tullut Ilkay Gündogan, joka aloitti Cityn maalinteon 76. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin iski Rodri kovalla laukauksella alanurkkaan.

Tasapeli ei kuitenkaan ollut vielä riittävä tulos mestaruuteen.

Manchester Cityllä oli kahden maalin jälkeen karmea henki päällä, ja Gündogan tuikkasi mestaruusmaalin takatolpalta Kevin De Bruynen hienosta syötöstä vain kolme minuuttia edellisen maalin jälkeen. City tarvitsi tänään kolmen maalin tekemiseen vain viisi minuuttia

Samaan aikaan Liverpoolissa Jürgen Kloppin suojatit ottivat Wolverhamptonista 3–1-voiton, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

City juhlii mestaruutta vuoden tauon jälkeen.

Liverpoolilla on tällä kaudella jäljellä vielä ensi viikonloppuna pelattava Mestarien liigan finaali Real Madridia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat