Liverpool ja Manchester City tarjosivat hekeäsalpaavan näytöksen – Arsenal jatkaa täpärästi sarjakärjessä

Alexis Mac Allister onnistui toisella puoliajalla rangaistuspotkusta, ja Liverpool pelasti pisteen Manchester Cityä vastaan Englannin Valioliigan henkeäsalpaavassa huippuottelussa. Tasapelin myötä Arsenal jatkaa sarjakärjessä maalieron turvin.

City näytti tarjoavan managerilleen Pep Guardiolalle vasta tämän toisen voiton yhdeksällä Anfieldin-vierailulla, kun John Stones vapautui Liverpool-puolustuksen vartioinnista ja ohjasi Kevin De Bruynen lähettämän kulmapotkun sisään ottelun 23. minuutilla. 

Kotijoukkueen kannattajat innostuivat korvia huumaavaan meteliin, kun Mac Allister ohitti Edersonin 50. minuutilla pian sen jälkeen, kun City-vahti oli kaatanut Darwin Nunezin rangaistusalueella. Ederson loukkasi tilanteessa jalkansa ja joutui myöhemmin jättämään kentän.

Liverpool painoi tasoitusmaalin innostamana hanakasti päälle, ja kotijoukkueen lisämaalit olivatkin useampaan otteeseen lähellä. Cityn Jeremy Doku osui toisessa päässä tolppaan. Lopulta molempien oli kuitenkin tyydyttävä pistejakoon aivan kuten marraskuussa pelatussa Cityn kotiottelussa.

Arsenal ja Liverpool ovat Valioliigan kärjessä tasapistein, mutta Arsenal on edellä seitsemän maalia paremman maalieron turvin. Hallitseva mestari City on tästä kaksikosta vain pisteen päässä. Kaikilla kolmella on pelaamatta vielä kymmenen ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat