Manchester City askeleen lähempänä mestaruutta – Manchester United tasapeliin Chelsean kanssa David De Gean tunaroinnin myötä

Manchester City on kahden voiton päässä jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruuden varmistamisesta.

City kukisti sunnuntaina vieraissa Burnleyn 1–0 ja palasi sarjakärkeen. City pyöritti peliä ja hallitsi, mutta Sergio Agüeron 63. minuutilla tekemä maali jäi ottelun ainoaksi.

Burnleyn Matthew Lowton pääsi purkamaan pallon Agüeron laukauksen jälkeen, mutta peliväline oli käynyt hiuksenhienosti maalissa.

City johtaa Valioliigaa pisteen erolla Liverpooliin, kun molemmilla on liigakautta kaksi ottelua jäljellä. Vaikka Liverpool voittaisi jäljellä olevat ottelunsa, City uusii mestaruutensa viemällä omat pelit nimiinsä.

–  Olen todella iloinen voitosta, ja nyt meillä on viikko aikaa valmistautua seuraavaan peliimme, Agüero tiivisti BBC:lle.

City ja Liverpool ovat menneet kärjessä menojaan, mutta seuraavista sijoista käydään tiukkaa kamppailua.

Tottenham on kolmantena ja Chelsea kahden pisteen päässä neljäntenä. Tottenhamista neljä pistettä jäänyt Arsenal pitää viidettä sijaa ja Manchester United seuraa pisteen perässä.

Yksikään sijoilla kolmesta kuuteen olevista joukkueista ei yltänyt viikonloppuna voittoon.

Tottenham taipui lauantaina kotonaan West Hamille, ja sunnuntaina tappion kärsi Arsenal. Leicester kuritti Arsenalia peräti 3–0.

Vierasjoukkueen tuska alkoi, kun kaksi keltaista korttia kerännyt Ainsley Maitland-Niles lensi suihkuun 36. minuutilla.

Toisella puoliajalla Leicester viimeisteli kolme maalia. Youri Tielemans puski kotijoukkueen johtoon 59. minuutilla, ja ottelun lopussa Jamie Vardy teki kaksi maalia. Vardyn osumista ensimmäinen syntyi päällä ja jälkimmäinen maalin edestä käytännössä tyhjiin.

Iltapelissä kotijoukkue Manchester United ja Chelsea päätyivät 1–1-tasatulokseen.

ManU aloitti kamppailun vahvasti ja siirtyi Juan Matan 11. minuutilla laukomalla osumalla johtoon. Manchesteriläisriemu oli ennenaikaista, sillä Marcos Alonso jatkoi maalivahti David de Gean eteensä torjuman pallon verkon perukoille.

Viime aikoina haparoinut espanjalaismaalivahti saa ottaa osumasta ison osan niskoilleen.

Sijoittuminen neljän parhaan joukkoon on erittäin tärkeää, sillä se tietää ensi kaudeksi Mestarien liigan paikkaa.

Etenkin Arsenalin vire on ollut kateissa, sillä joukkue on hävinnyt viidestä viime liigapelistään neljä.