Manageri tyrmää järisyttävän F1-uutisen: "Voin vannoa oman henkeni kautta"

Ensi vuoden alussa Red Bullin jättävä insinööriguru Adrian Newey ei ole allekirjoittanut sopimusta Ferrarin F1-tallin kanssa, vakuuttaa hänen sopimusasioistaan vastaava Eddie Jordan ESPN:n mukaan.

Red Bull tiedotti toukokuun alussa, että Newey jättäytyy F1-toiminnoista sivuun välittömästi ja hyvästelee pitkään edustamansa yhtiön lopullisesti vuoden 2025 ensimmäisellä kolmanneksella. Newey on työskennellyt Red Bullilla vuodesta 2006. Hän on ollut tuomassa talliin kuutta valmistajien ja seitsemää kuljettajien MM-titteliä.

Newey, 65, on 1980-luvun alkuun ulottuvan modernin F1-aikakauden ylivoimaisesti menestynein ja arvostetuin insinööri, joten muut tallit himoitsevat hänen palveluksiaan – varsinkin nyt, kun Newey itse on vieläpä tehnyt selväksi, ettei hänellä ole aikomusta vetäytyä eläkkeelle.

Kaikkein lähimpänä Neweyn pestaamista uskotaan olevan Ferrarin. Italiassa tiedotetta sopimuksen allekirjoittamisesta odotettiin julkaistavaksi toukokuun alkupuolella, mutta sellaista ei vielä tähänkään päivään mennessä ole julkaistu.

Brittilehti Daily Mail kuitenkin kirjoittaa italialaislähteisiinsä vedoten, että Neweyn ja Ferrarin välinen sopimus olisi silti jo allekirjoitettu.

– Toinen korkea-arvoinen lähde sanoi, että jos ei muste vielä ole kuivunut, pian on, lehti kertoo.

Neweyn asioita hoitava Jordan on kovasti toista mieltä.

– Se (Daily Mailin uutinen) ei ole oikein. Voin vannoa oman henkeni kautta, Jordan sanoi ESPN:n mukaan Formula For Success -podcastissaan.

– Tällä hetkellä (meillä) ei ole halukkuutta mihinkään tiettyyn suuntaan. Katsomme vaihtoehtoja, ja annamme ihmisten tulla juttelemaan meille.

Jordanin mukaan neuvottelut eivät ole kovin pitkällä siksi, että Neweyllä itsellään ei ole kiire asian kanssa.

– Meidän täytyy vielä päättää, mitä Adrian itse haluaa. Hän on tehnyt tätä yliopistovuosistaan lähtien Leyton House Racingilla, McLarenilla, Williamsilla... Hänen täytyy ajatella itseään. Tämä on Adrianin päätös, ja niin sen kuuluukin olla.

Lue myös:

    Uusimmat