Malesian GP:n topit ja flopit: Vettel kurottaa kohti ennätysputkia

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Malesian GP:n topit ja flopit.

1. Sebastian Vettel

Vettelille neljä peräkkäistä voittoa ja kolme peräkkäistä paalupaikkaa tuonut ajovire on niin vakuuttava, että kohta voidaan ruveta spekuloimaan, yltääkö hän Ayrton Sennan kahdeksan peräkkäisen paalupaikan ennätykseen tai Alberto Ascarin yhdeksän peräkkäisen voiton ennätykseen.

2. Pirellin renkaat

Pirelli onnistui renkaidensa kanssa nappiin Malesiassa. Kisa heräsi aivan uudella tavalla eloon 15 viimeisen kierroksen aikana, kun erilaisten rengastaktiikkojen merkitys paljastui. Christian Horner sanoi, että se olisi lennonjohtajallekin painajainen, jos joutuisi kuuntelemaan tallien taktiikkakanavaa, mutta katsojan kannalta tämä on unelmatilanne, kun toiset kuskit onnistuvat ja toiset epäonnistuvat rengastaktiikoissaan.

3. Heikki Kovalainen

Todella vahva suoritus Heikiltä! Harjoituskierrokset jäivät vähiin, mutta siitä huolimatta Kovalainen päihitti aika-ajossa tallikaverinsa ja ajoi kisassa maaliin Toro Rosson kannassa. Yksi kierros lisää, niin Heikki olisi ohittanut Alguersuarin. Toivottavasti Heikin vahva ajon pantiin merkille myös Ferrarilla.

4. Nick Heidfeld

Nick Heidfeld nosti F1-uransa vielä kerran nousuun. Heidfeldin superstartti oli koko kisan upein ajoliike. Urallaan 13 kertaa palkintopallille kiivennyt Heidfeld johtaa F1:n kaikkien aikojen tilastoa: eniten palkintosijoja ilman voittoa. Nyt näyttää siltä, että voittokin on mahdollinen, jos Vettelille sattuu joskus tilastotappio.

5. Kamui Kobayashi

Kobayashi vastasi kilpailun parhaista taisteluista päihitettyään Schumacherin radalla kahteen otteeseen. Sauberilla on keskikastin talleista kiinnostavin kuljettajakaksikko Kobayashin ja Perezin myötä. Hamiltonin rangaistuksen ansiosta Sauber sai pari lisäpistettä, mikä oli ihan mukavaa sen jälkeen, kun heiltä vietiin Australian pisteet turhaan tulleen hylkäyksen takia.

1. Alonson ja Hamiltonin rangaistukset

Hamiltonin ja Alonson rankaiseminen oli väärin. Kyllähän Hamilton jonkin verran kiemurteli Alonson edessä ja Alonso puolestaan ajoi perään, mutta tämä oli juuri sellaista rajua kilpa-autoilua, jota ainakin minä haluan nähdä. Tuomaristo antoi väärän signaalin rankaisemalla tästä.

2. Williams

Malesiassa nähtiin varmasti yksi Williams-tallin historian tuloksellisesti huonoimmista viikonlopuista. Aika-ajossa sijat 15 ja 18 ja kilpailussa kaksi keskeytystä.

3. Mercedes

Mercedes-auton vauhti oli iso pettymys, vaikka Schumacher avasikin 9. sijallaan tallin tämän kauden pistetilin. Talvitestien perusteella Mersu-kuskien piti taistella palkintopallipaikoista eikä jäännöspisteistä.

4. Sadekuuroa ei tullutkaan

Yleensä Sepangin radalle tulee sadekuuro taivaalta yhtä varmasti kuin Ecclestonen sprinklereistä, mutta tällä kertaa niin ei käynyt. Se oli pieni pettymys, koska sääennusteiden perusteella odotettiin sadekisaa.

5. Red Bullin Kers

Tuntuu olevan pelkkää lisäpainoa tuo Kers-laite Red Bullin autoissa. Webberiltä Kers oli rikki koko kisan ja Vettelilläkin se temppuili.

Kuljettajien topit & flopit saldo kaudella 2011:
Sebastian Vettel    +9
Sergio Perez        +5
Heikki Kovalainen   +3
Vitali Petrov       +3
Lewis Hamilton      +2
Nick Heidfeld       +2
Paul di Resta       +1
Kamui Kobayashi     +1
Karun Chandhok      -3
Rubens Barrichello  -4

Lue myös:

    Uusimmat