Kovalainen sanoi suorat sanat testikuskien ajattamisesta

Heikki Kovalainen pysäytti saman tien Lotus-tallinsa suunnitelman ajattaa pelkästään testikuskeja Kiinan GP:n avausharjoituksessa.

Lotuksen tekninen johtaja Mike Gascoyne kertoi aiemmin tällä viikolla suunnitelmasta ajattaa harjoituksessa Luiz Raziaa ja Davide Valsecchia, mutta Kovalainen ei ajopaikastaan luopunut.

- Siitä käytiin aika nopea keskustelu tallin kanssa. Minä en tietenkään halua antaa yhtään löysää siimaa. Mielestäni tallin kannalta on tärkeää, että ainakin toinen kisakuski ajaa perjantain ensimmäisen treenin, Kovalainen linjaa MTV3:n haastattelussa.

Kovalainen on hyväksynyt sen, että jompikumpi kisakuljettajista voidaan avausharjoituksessa korvata testikuskilla.

- Hyväksyin sen ehdotuksen, että testikuski voi tietyissä kisoissa ajaa minun autollani. Katuratakisoissa pitää päästä molemmilla kisakuskeilla treenaamaan, siellä ei voi antaa yhtään periksi. Se, että molemmat autot olisivat nuorten testikuskien käytössä, on mielestäni huono idea. Jos talli haluaa oikeasti mennä eteenpäin, niin sellaista vaihtoehtoa ei ole olemassakaan, Kovalainen sanoo.

Kovalainen on tällä kaudella seurannut sivusta yhden harjoituksen, kun Malesian GP:n avausharjoituksessa Lotus-autoja ajoivat Valsecchi ja Jarno Trulli.

- Kun Jarno ajaa kuitenkin koko ajan auton äärirajoilla, niin pystymme sen perusteella saamaan rengasdataa ja vähän säätödataa. Testikuskimme ovat vielä sen verran kokemattomampia, että ajavat 2-4 sekuntia hitaammin, jolloin siitä ei pysty lukemaan oikein mitään. Se on heille enemmän sellaista harjoitusta. Sellaista tasoitusta talli ei pysty tässä vaiheessa antamaan. Kyllä talli tämän kommentin hyväksyi ja sillä perusteella lähdettiin tähän päivään ja minä hyppäsin autoon, Kovalainen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat