Mainos

Malesialaiskone lähti "väärään suuntaan" – viranomaiset tutkivat outoa reittivalintaa

Uuden Seelannin viranomaiset tutkivat omituista tapausta, jossa Malaysian Airlines -lentoyhtiön kone alkoi lentää "väärään suuntaan" sen noustua ilmaan Aucklandin lentokentältä joulupäivänä.

Lento MH132 suuntaa tavallisesti maan suurimmasta kaupungista Aucklandista Malesian pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin suorinta mahdollista reittiä luoteeseen Australian yli, mutta tällä kertaa se lensikin poikkeuksellisesti kohti etelää lähes tunnin ajan. 

New Zealand Herald -lehden mukan koneen lentäjä tiedusteli lennonjohdolta syytä tavallisuudesta poikkeavaan reittivalintaan vain kahdeksan minuuttia sen jälkeen, kun Airbus A330 -mallin kone oli noussut ilmaan.

Uuden Seelannin ilmailuviranomaisten mukaan tapauksesta ei aiheutunut vaaraa matkustajien turvallisuudelle. Se on kuitenkin aloittanut tutkinnan siitä, miksi kone ohjattiin erikoiselle reitilleen. 

– Lentosuunnitelma, jonka lentoyhtiö meille antoi, oli menossa Kuala Lumpuriin, mutta hieman eri reittiä kuin mitä koneen lentäjä oli odottanut. 

Lentoyhtiö ei tiettävästi ollut kertonut erikoisreitistä lentäjille. 

Uuden Seelannin ilmailuviranomaisten mukaan koneen pilotti toimi tilanteessa vastuullisesti. 

– Lentäjä teki hyvää työtä huomatessaan vaihtuneen reitin ja tiedustelleessaan syytä siihen sen sijaan, että hän olisi vain jatkanut eteenpäin. 

Viranomaiset selvittävät parhaillaan, mistä hämmennys reittivalinnassa johtui. 

Kaksi traagista tapausta

Maaliskuussa 2014 Malaysian Airlinesin lento MH370 katosi tutkasta kesken lennon jälkiä jättämättä. Koneen jäänteitä etsitään edelleen Intian valtamerestä, jonne sen uskotaan syöksyneen. Turmassa kuoli 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Onnettomuuden syy on yhä mysteeri.

Tutkijat selvittävät myös malesialaisyhtiön matkustajakoneen alasampumista Ukrainassa. Aiemmin tänä vuonna julkistetun raportin mukaan lento MH17 ammuttiin alas ohjuksella. Alueella taistelevat kapinalliset ovat kieltäneet ampuneensa koneen. kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.