Mainos

Mysteerikoneen kohtalolle vihdoin selitys? – Vuodettu raportti viittaa kapteenin suunnitelleen tuhon

Kadonneen malesialaiskoneen kohtalolle näyttäisi viimeinkin löytyvän selitys. New York -lehti on saanut käsiinsä luottamuksellisen poliisitutkintaan liittyvän asiakirjan, jonka mukaan kapteeni näyttää harjoitelleen kotonaan lentosimulaatiota hyvin samankaltaisesta reitistä verrattuna mysteerikoneen reittiin.

Lehden mukaan reittiä oli harjoiteltu alle kuukausi ennen kuin Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi maaliskuussa 2014.

Kapteeni harjoitteli dokumentin mukaan reittiä syvälle ja kauas Intian valtamereen. Lehden mukaan reitti vastaa pitkälti mysteerikoneen reittiä.

Lehden mukaan kapteeni oli rakentanut kotiinsa lentosimulaattorin Microsoftin lentosimulaattori-softan avulla. FBI:n tutkijat saivat lehden mukaan palautettua poistettuja datatietoja, joiden mukaan kapteeni harjoitteli reittiä, joka johti Intian valtamereen.

Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut matkustajakone katosi. Lennolla oli 227 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä. Suurin osa heistä oli malesialaisia ja kiinalaisia.

Onnettomuustutkijat ovat aiemmin kertoneet uskovansa, että kone lähti tuntemattomasta syystä suunnitellulta reitiltään ja lensi eteläiselle Intian valtamerelle, missä se syöksyi mereen.

Syyksi koneen katoamiseen on epäilty muun muassa teknistä vikaa, terrorismia tai lentäjän mielenhäiriötä. Todisteita teorioiden tueksi ei aiemmin ole kertoman mukaan löydetty.

Tähän mennessä etsijät ovat käyneet läpi yli satatuhatta neliökilometriä Intian valtameren pohjaa, mutta itse koneesta ei ole löytynyt jälkeäkään. 

Koneen palasia on löytynyt Afrikan rannikolta. Ne ovat todennäköisesti ajautuneet sinne merivirtausten mukana.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.