Makwan Amirkhanille tuli yllätys – UFC ilmoitti salamyhkäisen "tappelusaarensa" sijainnin

Makwan Amirkhani hyppää seuraavaksi UFC-kehään Yas-saarella Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Asia selvisi, kun UFC-vapaaotteluorganisaatio julkisti viimein mystisen "tappelusaarensa" sijainnin.

UFC järjestää Abu Dhabissa sijaitsevalla Yas-saarella neljä tapahtumaa. Ensimmäinen niistä on UFC 251 -ilta 11. heinäkuuta, jolloin ottelemassa on myös Suomen Makwan Amirkhani.

Tappelusaaren sijainti oli pitkään mysteeri, vaikka UFC:n puheenjohtaja Dana White oli jo kauan puhunut siitä. Saaren sijainti ei ollut selvillä Amirkhanillekaan, kun hän viime viikolla kertoi palaavansa UFC-kehään 11. heinäkuuta

– Jenkeissä se on, ja sinne pitää lähteä. Kyllä ne mulle paikan kertoo, Amirkhani sanoi tuolloin Betsafen blogissa.

Yhdysvaltojen sijaan saari on siis kuitenkin Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. UFC:n tiedotteen mukaan Yas-saarelle rakennetaan noin 25 neliökilometrin suuruinen turva-alue, jonne pääsevät ottelijoiden ohella vain heidän taustajoukkonsa ja UFC:n henkilökunta. Alue sisältää areenan, harjoituskeskuksen, hotellin ja ruokailutilat. Otteluillat järjestetään tyhjille katsomoille.

Viimeksi kehässä marraskuussa

Amirkhani otteli edellisen kerran viime marraskuussa, jolloin hän hävisi yhdysvaltalaiselle Shane Burgosille New Yorkissa. Suomalaisen oli sittemmin määrä hypätä kehään maaliskuussa Lontoon UFC-illassa englantilaista Mike Grundya vastaan, mutta tapahtuma peruuntui koronaviruspandemian myötä.

Höyhensarjassa ottelevan Amirkhanin heinäkuinen vastustaja ei ole vielä selvinnyt.

Häkissä mitellään Amirkhanin otteluiltana kolmen eri painoluokan mestaruuksista. Alexander Volkanovski puolustaa höyhensarjan mestaruutta Max Hollowayta vastaan, Kamaru Usman välisarjan mestaruutta Gilbert Burnsia vastaan, ja avoimesta kääpiösarjan mestaruudesta kamppailevat Pjotr Jan sekä Jose Aldo.

Lue myös:

    Uusimmat