Makwan Amirkhani uran kannalta erittäin kriittisessä pisteessä: "Pakko myöntää, tämä on tärkeä matsi"

Vapaaottelija Makwan Amirkhani palaa UFC-kehään ensi viikonloppuna, kun hän ottelee Englannin Liverpoolissa.

Amirkhani saa vastaansa yhdysvaltalaisen Jason Knightin.

Höyhensarjassa otteleva Amirkhani, 29, oli edellisen kerran UFC-kehässä viime vuoden maaliskuussa. Tuolloin suomalainen hävisi hajaäänin Britannian Arnold Allenille.

Tämän jälkeen Amirkhani on valmistautunut uransa kannalta merkittävään taistoon perinpohjaisesti. Fysiikkaa on kohennettu kotisalilla Turussa, minkä lisäksi Amirkhani on hionut lajitaitoja Irlannissa.

– Nyrkkeilyn ja pystyottelun kautta koko homma on helpottunut niin paljon. Samalla on tullut paljon itsevarmempi fiilis, Amirkhani sanoo MTV Sportin haastattelussa.

Amirkhani on vahvasti sitä mieltä, että hän on tällä hetkellä monipuolisempi ottelija.

– Totta kai. Ja sanotaanko näin, että suunta on oikea.

Viime maaliskuun tappion jälkeen tuleva ottelu Knightia vastaan on erittäin kriittinen koko Amirkhanin UFC-uran jatkoa ajatellen.

– Pakko myöntää, tämä on tärkeä matsi. Mulla on kuitenkin yksi tappio alla. Se ei kuitenkaan vaikuta mun mielentilaan millään tapaa. Näen itseni paljon pidemmälle kuin vain tähän otteluun.

Amirkhani tavoittelee pitkällä aikavälillä höyhensarjan ykkösottelijan asemaa, eli vyön lunastamista.

– Tulen hoitamaan tämän matsin ja haluan sen vyön.

– Jos tästä olisi kysynyt vuosi sitten, niin en varmaan olisi vastannut näin itsevarmasti. Nyt vastaan. Tiedän, missä mun maali on ja missä ne tavoitteet ovat, Amirkhani sanoo.

Amirkhanin ja Knightin ottelu käydään ensi sunnuntaina.  

Lue myös:

    Uusimmat