Makutestin voittaja: Tässä on paras palautusjuoma

Riippumaton testaus- ja tutkimusorganisaatio Testing Lab testasi 1161 liikkujalla suklaanmakuiset valmiit palautusjuomat.

Voimaharjoitteluun tarkoitettu TEHO Sport on paras suklaanmakuinen palautusjuoma. Tämä käy ilmi Testing Labin makuvertailutestissä, jossa juomia maisteli 1 161 liikkujaa. Testing Lab Finland on liikunta- ja hyvinvointialan riippumaton testaus- ja tutkimusorganisaatio.

Idea suklaanmakuisten palautusjuomisen testaamiseen lähti kesällä toteutetusta Suuresta urheilujuomatutkimuksesta. Tutkimus paljasti, että urheilujuomien käytössä maku ratkaisee valintakriteerinä eniten, ja liikuntasuorituksen jälkeen suosituin juomamaku on suklaa.

Suklaanmakuisten palautusjuomien TOP 8

Vertailutestiin kutsuttiin kaikki urheilujuomamerkit, joiden valikoimasta löytyy valmis suklaanmakuinen palautusjuoma. Testiin osallistui kahdeksan tuotetta. Testissä mukana olleet juomat sijoittuivat seuraavasti. Suluissa on tuotteen saama pistekeskiarvo. Arviointiasteikko oli 1-10.

1. Teho Sport palautusjuoma voimaharjoitteluun (6,84)

2. Teho Sport palautusjuoma kestävyysharjoitteluun (6,60)

3. QNT Low Carb Pro Shake (6,33)

4.Gainomax recovery (6,17)

5. Performance Protein max (6,10)

6. Get in shape protein shake (5,83)

7. Easy body Protein nutritional shake (3,44)

8. QNT Delicious Whey Protein shake (2,10)

Lisäksi asiantuntijaraati maistoi kaikki testin ulkopuolelle jättäytyneet palautusjuomat. Kyseisten tuotteiden maut eivät kuitenkaan pärjänneet avoimen makutestin parhaille mauille.

Testihenkilöistä 83 prosenttia käyttää säännöllisesti tai satunnaisesti palautusjuomia. 80 prosenttia harrastaa liikuntaa 3-7 kertaa viikossa. Suurin vastaajaikäluokka (38 prosenttia) olivat 18-29-vuotiaat. Vastaajista naisia oli 36 prosenttia ja miehiä 64 prosenttia.

Älä valitse juomaa pelkän maun perusteella

Testin toteuttaneen Testing Labin asiantuntija Matti Taini muistuttaa valintoja tekevää liikkujaa miettimään juoman käyttötarkoitusta.

– Maku on keskeinen tekijä palautusjuomassa, mutta on hyvä muistaa, että paljon proteiinia sisältävät tuotteet on suunniteltu voima- ja kuntosaliharjoitteluun ja vastaavasti kestävyysurheilija tarvitsee enemmän hiilihydraatteja. Lisätyt proteiinit ja hiilihydraatit vaikuttavat palautusjuoman makuun merkittävästi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat