Makueroa ei huomaa – tästäkö kananmunan terveellinen korvaaja?

Tiedemiehet ovat kehitelleet keinotekoisen ja ekologisen "kanattoman" munan.

Amerikkalainen Hampton Creek Foods on tuonut markkinoille keinotekoisen kananmunankorvikkeen, joka on valmistettu täysin kasviperäisistä aineksista. Tuote tuotiin myyntiin tällä viikolla amerikkalaisessa Whole Foods -ketjussa, mutta se on tarkoitus saada myyntiin marketteihin maailmanlaajuisesti.

Kasvipohjaista kananmunankorviketta voi käyttää ruoanlaittoon ja leivontaan. Korvikemunat on valmistettu muun muassa herneistä, auringonkukkalesitiinistä, rypsiöljystä ja luonnon kumeista. Munajauhe on täysin gluteenitonta eikä sisällä kolesterolia, joten sitä voisikin terveyasiantuntijoiden mukaan kutsua aitoa kananmunaa terveellisemmäksi. Makueroa oikeisiin kananmuniin ei huomaa, kun tuotetta käyttää leivonnassa ja ruoanlaitossa.

Hampton Creek Foods lanseerasi samalla myös kasvipohjaisesta munasta valmistetun majoneesin. Suunnitteilla on myös kasvipohjainen muna, josta saisi valmistettua munakokkelia.

Markkinoilla on jo ollut aiemmin vastaavanlaisia tuotteita, joita on myyty lähinnä alan erikoisliikkeissä. Uudesta, täysin luonnollisesta Beyond Egg -tuotteesta povataan kuitenkin maailmanlaajuista menestystuotetta ja sen takana seisovat muun muassa Paypal-miljardööri Peter Thiel sekä Bill Gates

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja