Mainos

Maksulliset käteisnostot tyrmistyttivät: ”Haluaako pankki eroon asiakkaista?”

Uutinen Danske Bankin käteisnostojen muuttumisesta maksullisiksi on otettu vastaan tyrmistyneenä MTV Uutisten Facebook-sivulla.

Turun Sanomien mukaan käteisnostot pankkiautomaateilla muuttuvat huhtikuun alusta lähtien. Ensimmäiset viisi nostoa kuukaudessa ovat maksuttomia, ja sitä useammista nostoista pankki aikoo veloittaa 60 senttiä kappaleelta.

Vaikka moni piti viittä ilmaista nostoa kohtuullisena määränä, useimmat kuitenkin tyrmäsivät käteisnostojen maksullisuuden ylipäätään.

"Nostojen määrä ei saa olla ratkaiseva tekijä. Kyse on vain isojen pankkien yhdestä rahastusmallista. Jos luullaan että pankkikortin käyttö on ilmaista niin kannattaa lukea tiliotetta tarkemmin, palvelumaksuja ym. yhä enenevässä määrin."

"On väärin periä maksua oman rahan nostosta, jota pankki käyttää hyväkseen lainoituksissa. Kaikki mukaan, joku osaava tekee vastalauseen nettiin, johon kaikki yhtyvät. Myös lakialoite omien rahojen nostamisesta aloitettava, ettei pankki voi periä omien rahojen käytöstä maksua."

"On se kumma, että kaikesta on pankeille maksettava. He käyttävät meidän rahoja juurikaan siitä maksamatta. Ilman näitä rahoja heidän liiketoimintansa olisi mahdotonta."

”Kohta ei ole tavallisella ihmisellä varaa pitää rahojaan pankissa”

Maksullisista nostoista tyrmistyneet muistuttivat, että maksu kolahtaa kipeästi esimerkiksi käteiseen tottuneeseen iäkkäämpään väestöön. Lukijat ihmettelivät myös sitä, että pankkien maksamat talletuskorot ovat höyläytyneet olemattomiin.

"Pankkien toimet jo pitkään tähdänneet siihen, että ihmiset luopuisivat käteisen käytöstä kokonaan. Helpompi pyöritellä pelkkiä numeroita kuin käsitellä fyysistä rahaa. Lopulta fyysinen raha katoaa kokonaan."

"No niin kauan kun voi muutaman kerran nostaa rahaa ilman lisäkuluja kuukaudessa, niin tuskin tulee ongelmaksi. Suurin osa maksaa joka tapauksessa ostoksensa pääasiassa kortilla. Jos jokainen nosto olisi maksullinen niin asiakaskato tulisi olemaan melkoinen. Se vaan on joillekin pienestä kiinni. "

"Kyllä se kohta on niin, että ei oo tavallisella ihmisellä enää varaa pitää rahojaan pankissa. Tilipussit vaan takasin."

"Kauas on menty siitä, kun pankit maksoivat asiakkaille korkoa talletuksista. Nyt asiakkaiden täytyy maksaa pankeille omien rahojensa käytöstä. Danske pääsee tällä tempulla ainakin yhdestä asiakkaastaan eroon."

"Miksi? Mikä on peruste? En ymmärrä? Toivooko DB, että asiakkaat piilottavat rahansa patjan alle? Vai haluaako pankki eroon asiakkaista? Meneekö pankilla noin hyvin?"

"Ihan perseestä. Ei koske minua, koska en käytä juurikaan käteistä rahaa. On kuitenkin paljon ikäihmisiä jotka käyttävät ja on tottuneet pieniin summiin yhdellä kertaa."

"Taidanpa vaihtaa pankkia!"


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.