Maksamaton sakko koitumassa kalliiksi, kisapanna uhkaa venäläisiä yleisurheilijoita – "Kilpaurat ovat vaarassa"

Venäjän yleisurheilijoiden pääsy kansainvälisiin kisoihin voi estyä, sillä maan yleisurheiluliitolta RusAFilta jäi heinäkuun alussa maksamatta dopingskandaalista juontuva usean miljoonan euron sakko Kansainväliselle yleisurheiluliitolle WA:lle. Tämän myötä venäläisten kilpaileminen "neutraaleina urheilijoina" kansainvälisissä koitoksissa on vaarassa tyssätä kokonaan.

Venäläisurheilijoiden ahdinkoon saattaa kuitenkin tulla apua naapurista. Valko-Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtaja, moukarinheiton ex-olympiamitalisti Vadim Devjatovski kertoo, että Valko-Venäjä voisi harkita venäläisten ottamista riveihinsä.

–  Nyt on vielä liian aikaista puhua mistään päätöksistä, mutta seuraamme tarkkaan tilanteen kehittymistä. Ja jos saamme venäläisurheilijoilta tarjouksia, totta kai harkitsisimme niitä, Devjatovski kertoi uutistoimisto Reutersille Insidethegames-sivuston mukaan.

–  Joidenkin maailman johtavien yleisurheilijoiden kilpaurat ovat nyt vaarassa. Jos näiden urheilijoiden on menetettävä pääsy olympialaisiin tai muuhun, se ei ole tappio vain venäläisille, vaan koko maailman yleisurheilulle.

Muun muassa korkeushypyn kolminkertainen MM-voittaja Marija Lasitskene on jo sanonut harkitsevansa Venäjän maajoukkueen jättämistä. Lasitskene, pika-aitojen maailmanmestari Sergei Shubenkov ja seiväsmestari Anzhelika Sidorova ovat pyytäneet Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia toimimaan, jotta RusAFin rästissä oleva sakko tulee maksetuksi.

WA selvittelee RusAFin tilannetta kokouksessaan 29.–30. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat