Maksaisitko satasia? Kelsey myy ilmapalloasetelmia, joiden hinta järkytti netissä: "Kolmella sadalla tuon on parempi sekä kävellä että laulaa"

Kelseyn myymien ilmapalloasetelmien hinta sai somekansan järkyttymään. Moni otti asiakseen todistaa Kelseyn hinnat liian kalliiksi.

Kelsey Onstott joutui bisnesideansa vuoksi someyleisön hampaisiin. Kelsey myy ilmapalloasetelmia, joita moni piti törkeän kalliina, kertoo Buzzfeed.

Kelsey julkaisee TikTokissa videita ilmapalloista; hänen yrityksensä luo palloista esimerkiksi erilaisia kaaria, portteja, kirjaimia ja muita koristeluja juhlia varten. Naiselta tentattiin pallojen hintaa, ja hän päätti alkaa lisätä sen videoihinsa.

Ilmapallonumerot maksoivat satasia

Kelseyn vastaukset kuitenkin aiheuttivat äläkän: hän esimerkiksi kertoi, että eräällä videolla nähty vihreitä, beigejä ja sinisiä palloja sisältävä asetelma maksaa 420 dollaria, noin 350 euroa. Numerolle "33" ilmapalloista muotoiltuna tuli hintaa 500 dollaria, eli noin 420 euroa. Sininen pallomosaiikki puolestaan kustantaa 300 dollaria, noin 250 euroa.

"Tämä oli 420 dollaria". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"250 dollaria per numero". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tuollaisen voi ostaa Amazonista 20 dollarilla"

Kelsey alkoikin saada kritiikkiä hinnoistaan: moni koki, että hän suorastaan riistää asiakkaitaan liian kalliilla palloasetelmilla, kertoo Insider.

– Neljäsataa tuosta? Tuollaisen voi ostaa Amazonista 20 dollarilla, eräs kommentoija suomi.

– Kolmella sadalla tuon on parempi sekä kävellä että laulaa, toinen kommentoi 300 dollarin pallomosaiikkia.

"Jos voit mennä juhlakauppaan ja käyttää vitosen palloihin ja tehdä tämän..."

Kelsey päätti puolustaa hintojaan videoilla, jolla luo uudelleen 300 dollarin pallomosaiikin. Nainen kertoo saaneensa palloasetelmasta kommentteja, joiden mukaan asetelman tekeminen "vie alle 30 minuuttia", ja pallojakin voi ostaa vitosella.

– Jos voit mennä juhlakauppaan ja käyttää vitosen palloihin ja tehdä tämän uudelleen, tee kanssani duetto, Kelsey haastoi videonsa ohessa.

Kelsey haastoi kansalaiset tekemään saman mosaiikin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Duetossa kaksi käyttäjää vastaa toisilleen videon avulla. Kelsey haastoikin muut tekemään muut saman pallomosaiikin kuin hän. Haastevideota on jo katsottu käsittämättömät yli 19 mijloonaa kertaa.

"Olen myynyt varmaankin yli 50 niitä, eikä kukaan räpäytä silmäänsäkään"

Kelsey lopetti toisen työnsä keskittyäkseen pallobisnekseensä. Hänellä on paljon asiakkaita.

– Olen pannut verta, hikeä ja kyyneleitä bisnekseeni, nainen kertoi Buzzfeedille.

– Asiakkaani eivät pidä hintojani sokeeraavina, ja olen myynyt todella paljon tällaisia mosaiikkeja. Olen myynyt varmaankin yli 50 niitä, eikä kukaan räpäytä silmäänsäkään. Se on oikeastaan alan standardi. Olen 30-vuotias nainen ja tämä on minun yritykseni. Johdan menestyvää, voittoa tuottavaa bisnestä, eikä ole reilua, että ne [kritisoijat] voivat määritellä, minkä arvoista aikasi on.

Osa onnistui tekemään Kelseyn haasteen

Jotkut todella tarttuivat Kelseyn haasteeseen todistaakseen hänen hintansa liian korkeiksi. Esimerkiksi Sarah loi TikTokissa suuren palloasetelman alle 50 dollarilla.

Sarah. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nancy puolestaan teki valtavia kirjaimia alle kolmella sadalla, mutta myönsi, että aikaa kului paljon enemmän kuin 30 minuuttia.

Nancy. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kolmas käyttäjä, nimimerkki 1weekrush otti aikaa pallotyötä tehdessään: iso C-kirjain syntyi 38 minuutissa.

1weekrush. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kelsey kertoi Insiderille nähneensä vastauksia haasteeseensa, ja hän pitikin niitä oivana alleviivauksena asialle, jota itse halusi korostaa.

– Osa on vaikuttavia, mutta mielestäni ne todella todistavat eron. Mielestäni lopputuotteet eivät näytä lainkaan minun työltäni – sitä, mitä teen, ei voi kopioida 38 minuutissa.

Sai kritiikkiä myös kipakoista vastauksistaan 

Osa Kelseyn asiakkaista saapui puolustamaan häntä sosiaalisessa mediassa. Nainen kertookin asiakkaidensa maksavan siitä hyvästä, että hän tekee palloasetelmat heidän puolestaan.

– Säästän asiakkaalta aikaa, jota hänellä ei ole, ja jota hän ei halua käyttää tehdäkseen sitä [asetelemaa] itse, Kelsey sanoo.

Kelsey sai kritiikkiä myös kipakoista vastauksistaan kommentoijille. Tapauksesta alettiin jopa käyttää hashtagia #balloondrama, suom. "ilmapallodraama". Kelsey kuitenkin kertoo vain puolustaneensa itseään ja työtään.

– Niin kauan kuin minulla on maksavia asiakkaita, jotka palaavat aina uudelleen luokseni, välitän vain siitä.

Lue myös:

    Uusimmat