Mainos

Mäkihyppymaajoukkueet nimetty – Slovenian maajoukkueessa menestynyt valmentaja vahvistamaan joukkuetta

7:30
Janne Ahonen arvioi talvella Tulosruudussa mäkihypyn tilaa Suomessa.

Suomen mäkihyppymaajoukkueet kaudelle 2019-2020 on nimetty. Päävalmentajana jatkaa vuosi sitten tehtävän vastaanottanut Lauri Hakola. Uusi kasvo valmennustiimissä on ranskalainen Frederic Zoz, joka vastaa Hiihtoliiton tiedotteen mukaan varusteista ja osin myös valmennuksesta.

Zoz on toiminut aiemmin muun muassa Slovenian joukkueen mäkipukuvastaavana. Hänen sopimuksensa viimeistellään tiedotteen mukaan ensi viikolla maajoukkueleirillä Kuopiossa.

Mäkihyppymaajoukkueen johtotähtinä jatkavat Antti Aalto ja Julia Kykkänen

Lauri Hakola sekä naisten joukkueen valmennusvastaava Ossi-Pekka Valta ovat yhdessä muun valmennustiimin kanssa nimenneet maajoukkueen, jossa A-maajoukkueessa harjoittelee neljä urheilijaa.

Haastajaryhmässä harjoittelee kymmenen urheilijaa, joista neljä nuorten MM-ikäistä. Naisia joukkueessa on kolme.

Mäkihyppymaajoukkueen pääharjoittelukeskuksena toimii Kuopio. Toinen keskeinen harjoituskeskus on Lahdessa, joka on usean urheilijan kotipesä ja myös maajoukkueen tärkeä leirityspaikka.

– Maajoukkueen treeniryhmään kuuluu A-maajoukkueen lisäksi haastajaryhmä, joka harjoittelee pääsääntöisesti yhdessä. Miesten osalta keskittäminen tapahtuu Kuopioon, jonne on jo rakentunut hyvä olosuhteiden, tukipalveluiden ja osaamisen verkosto joukkueen ympärille. Tavoittelemme erityisesti sitä, että urheilijoiden arki ja päivittäinen harjoittelu saadaan mahdollisimman laadukkaaksi, Hakola sanoo tiedotteessa.

Naisista Julia Kykkänen ei liity maajoukkuevalmennukseen, vaan valmistautuu tulevaan kauteen itsenäisesti hyvin samanlaisella suunnitelmalla kuin aiempina vuosina. Hiihtoliiton tukea Kykkänen ei saa, koska tuen saaminen edellyttää sitoutumista maajoukkuetoimintaan myös harjoituskaudella.

Naisten maajoukkueen vastuuvalmentaja Ossi-Pekka Valta on tyytyväinen naisten ja miesten toiminnan asteittaiseen integraatioon.

– Naisten ja miesten maajoukkueiden harjoittelun yhdistäminen tehostaa toimintaa valmennuksen, huollon ja kustannusten osalta. Urheilijoille löytyy yhteisen toiminnan ansiosta enemmän sparrausta harjoituksiin sekä yleisesti omaan tekemiseen.

– Välinekehitystä tehostetaan alkavalla kaudella maajoukkueen yhteisen teknikon toimesta, jolloin kehitystä saadaan sekä miesten että naisten puolella. Kesän leiritykset ovat suunniteltu pääosin niin, että leiripaikat palvelevat kaikkia, tiivistää Valta.

Tammikuussa Lahdessa kilpaillut nuorten MM-kisat eivät tuloksellisesti vastanneet odotuksia ja samaan tapaan kuin maastohiihdossa, Hiihtoliitto tiivistää nuorten ja edustusryhmien maajoukkueharjoittelua lisäten taloudellisia resursseja erityisesti näihin ryhmiin.

Edellä mainittu nuorten harjoittelun integroiminen haastajaryhmään on merkittävä muutos ja tavoitteena on tiedotteen mukaan resurssien tehokkaampi hyödyntäminen.


Mäkihypyn maajoukkueet kaudelle 2019/2020

A-maajoukkue

Päävalmentaja Lauri Hakola

Aalto Antti, Kiteen Urheilijat

Alamommo Andreas, Ounasvaaran Hiihtoseura

Määttä Jarkko, Kainuun Hiihtoseura

Nousiainen Eetu, Puijon Hiihtoseura

Haastaja- ja nuorten maajoukkue

Valmentaja Kai Kovaljeff

Valmentaja Ossi-Pekka Valta

Ahonen Mico (nuoret), Lahden Hiihtoseura

Forsström Susanna, Lahden Hiihtoseura

Heikkinen Kalle, Kuusamon Erä-Veikot

Kavilo Henri, Puijon Hiihtoseura

Kytösaho Niko, Lahden Hiihtoseura

Ojala Juho, Kuusamon Erä-Veikot

Pohjola Arttu (nuoret), Lahden Hiihtoseura

Rautionaho Jenny, Ounasvaaran Hiihtoseura

Tervahartiala Julia (nuoret), Lahden Hiihtoseura

Veteläinen Jonne (nuoret), Kuusamon Erä-Veikot

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja