Yhdistetyn maajoukkueeseen kaksi nuorta suomalaislupausta – joukossa nuorten talviolympialaisten hopeamitalisti

Suomen Hiihtoliitto julkaisi torstaina yhdistetyn miesten maajoukkueen, johon kuuluvat ensi kaudella Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Wille Karhumaa ja Perttu Reponen. Neljä ensin mainittua ovat muodostaneet maajoukkueen rungon jo muutaman vuoden ajan.

Nuorista nostetut Karhumaa ja Reponen pääsivät A-maajoukkuetouhun makuun jo viime syksyn leirityksessä.

– Valinnoissa on koko joukkueen osalta mietitty, ketkä pystyvät tekemään tulosta MM-kisoissa Oberstdorfissa ja Pekingin olympialaisissa. Nuorissa meillä on paljon samanikäisiä, samantasoisia urheilijoita, päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi tiedotteessa.

– Karhumaan valintaa puolsivat jo viime kaudella saavutetut maailmancupin pisteet, ja Pertulla on taskussaan pisteitä kesä-GP:ltä ja tietenkin nuorten talviolympialaisista hopeaa, Kukkonen jatkoi.

Lisää tehoa mäkihyppyyn

Harjoittelussa aiotaan tehostaa mäkihyppyvalmennusta. Suomalaisten suksi on viime vuosina kulkenut hiihtoladulla, mutta esimerkiksi maajoukkueen ykkösmies Herola on jäänyt reilusti kärjestä mäessä, joten hiihto-osuudelle on jäänyt liikaa kirittävää.

Viime kauden maailmancupissa Herola sijoittui parhaana suomalaisena kahdeksanneksi ja nousi kaksi kertaa palkintopallille.

Tämän vuoden leiritykset alkavat, kun koronavirustilanne sen mahdollistaa.

– Pyritään vähitellen avaamaan leiritystä Suomessa. Valmennusta on tehty nyt aktiivisesti etänä aina Itävallassa olevaa mäkivalmentajaamme Falkoa (Krismayr) myöten. Harjoittelussa tullaan erityisesti tehostamaan mäkivalmennusta ja korostetaan mäkitaitoa, Kukkonen paalutti.

– Jossain vaiheessa mukaan tulee myös korkean paikan harjoittelu. Suunnitelmissa olisi, että urheilijat pääsisivät harjoittelemaan myös Keski-Euroopassa pidempiä pätkiä lähellä Falkoa, Kukkonen avasi.

Lue myös:

    Uusimmat