Mainos

Makasiinipalo saattaa muuttaa kunnostussuunnitelmia

Eilisessä palossa Helsingin makasiineista tuhoutui pahiten 1800-luvun lopulla rakennettu osa, kun taas uusin ja historiallisesti arvottomin 1930-luvulla rakennettu osa säilyi lähes kokonaan.

VR:n makasiineilla eilen riehunut tulipalo voi muuttaa säilytettäväksi tarkoitetun osan suunnitelmia.

- Myös osa säilytettäväksi kaavaillusta rakennuksesta on pahoin tuhoutunut ja säilyttämisen sisältöä pitää harkita myöhemmin uudelleen, arvioi tuhoja paikan päällä aamupäivällä tarkastellut johtava asiantuntija Tuomo Hahl Senaattikiinteistöstä.

Pahiten kärsi makasiinien vanhempi 1800-luvun lopulla rakennettu osa. Uusin ja samalla historiallisesti arvottomin 1930-luvulla rakennettu osa sen sijaan säilyi lähes kokonaan. Hahl ei kuitenkaan usko, että makasiinien kunnostuksesta luovuttaisiin.

- Remontti olisi ollut ollut joka tapauksessa uudisrakennukseen verrattavissa oleva iso työ.

Helsingin kaupunki ei ole vielä päättänyt korjattavan makasiinin käyttötarkoituksesta. Hahlin mukaan myös se vaikuttaa remontin laajuuteen.

Purkutöiden makasiinialueella piti alkaa ensi viikolla. Poliisitutkinnan päättymisestä kuitenkin riippuu, miten nopeasti töihin päästään. YIT teettää purun aliurakoitsijalla. Hahlin mukaan muuttunut tilanne pakottaa sorvaamaan sopimusta uuteen muotoon, sillä paloalueen raivaus on toisenlaista kuin ehjän rakennuksen purkaminen. Hän ei kuitenkaan näe asiassa suuria ongelmia.

Purkusuunnitelman mukaan makasiineista otetaan talteen noin 150 000 tiiltä, joista on tarkoitus rakentaa makasiinipuistoon säilytettävän osan viereen tiilipaviljonkeja. Hahlin arvion mukaan tästäkään suunnitelmasta ei välttämättä tarvitse luopua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.