Mailchimpin perustajat toitottivat, etteivät koskaan myisi yritystään – kunnes he myivät ja tulivat miljardööreiksi

Mailchimp-palvelun työntekijät raivostuivat, kun yhtiön perustajat käänsivät yllättäen täysin kelkkansa.

Sähköpostimarkkinoinnin johtaviin palveluihin vuosikausia lukeutunut Mailchimp myytiin aiemmin tällä viikolla 12 miljardilla dollarilla finanssipalvelujätti Intuitille. 1200 henkilöä työllistävän yrityksen työntekijät ovat olleet kaupoista raivoissaan.

Business Insiderin (maksumuurin takana) haastattelemien nykyisten ja hiljattain yrityksestä lähteneiden Mailchimp-työntekijöiden mukaan yrityksen perustajat Ben Chestnut ja Dan Kurzius olivat läpi yrityksen 20-vuotisen historian painottaneet, etteivät ikinä tulisi myymään yritystään tai listautumaan pörssiin. Tästä oli tullut Mailchimpin kantava filosofia ja yrityskulttuurin peruskivi.

Yllättävä takinkääntö on tuntunut erityisen raskaalta siksi, ettei työntekijöille myönnetty osakeoptioita. Sen sijaan omistajat jakoivat yrityksen tuottoja työntekijöiden eläketileille. Moni Insiderin haastattelemista työntekijöistä sanoi, etteivät he olisi jääneet yritykseen, mikäli olisivat tienneet omistajien olleen myyntiaikeissa.

– Jos ihmiset olisivat ymmärtäneet omistajien aikovan myydä, he olisivat lähteneet. Miksi olisin tehnyt töitä ilman osakeoptioita, jos olisin tiennyt omistajien myyvän yrityksen pian suurella summalla, eräs entinen työntekijä kommentoi Insiderille.

Kauppojen seurauksena vanhat Mailchimpin työntekijät saavat yhteensä 200 miljoonan dollarin edestä Intuitin osakkeita, jotka he saavat yrityskauppojen toteuduttua. Näin jokainen työntekijä saa yrityskaupoista noin 165 000 dollaria.

Ei siis ihme, että työntekijät ovat olleet kaupoista raivoissaan. Mailchimpin toiminnan periaatteena oli vuosien ajan toimia itsenäisesti oman pääoman turvin. Nyt nuo väitteet näyttävät olleen vain sanahelinää ja omistajakaksikko kuittasi kaupasta noin viisi miljardia dollaria mieheen. Soppaa hapantaa myös huhu siitä, että vastoin yrityksen yleistä linjaa Mailchimp olisi myöntänyt osakeoptioita muutamille ylimmän johdon työntekijöille. Yrityksen omistajat ovat kiistäneet väitteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja