Maikkarin ruutukasvo leikkaukseen – pitkä sairausloma

MTV3:n Huomenta Suomen juontaja Lauri Karhuvaara loukkasi itsensä tapaturmassa.

Huomenta Suomen juontaja Lauri Karhuvaara on noin kuukauden pituisella sairauslomalla ikävän tapaturman takia. Karhuvaara kertoo MTV3.fille loukanneensa polvensa noin viikko sitten ollessaan keikalla. Karhuvaara oli esiintymässä 39-vuotista taivaltaan juhlivan Busters-yhtyeensä kanssa, kun lavalta poistuessaan hän kaatui vaarallisesti.

– Esiintyvälle taiteilijalle sattuu ja tapahtuu. Olimme ensimmäisen puoliajan jälkeen poistumassa lavalta, kun polveni petti. Siinä oli todella huonot kaiteettomat portaat ja sähköjohtoja, kuten nyt yleensä keikkapaikoilla. Astuin huonosti ja vähän kompastuin, kun huomasin, että polvi pettää alta, Karhuvaara kertoo.

Karhuvaaran epäonneksi portaissa ei ollut kaidetta, josta ottaa tukea.

– Kuten yleisö tietää, niin kyllä siinä sattuu, kun minunlaiseni karski kaveri kaatuu. Yritin ottaa käsillä vastaan, mutta muutaman askeleen verran tuli lennettyä lattialle, lähes koko painolla oikean polven päälle. En pyörtynyt, mutta silmissä näkyi tähtiä, Karhuvaara kuvailee.

Bändi oli yrittänyt vetää vielä toisen puoliajan keikan läpi, mutta lopulta Karhuvaara oli todennut, että polvi on parempi mennä tarkistamaan sairaalaan. Aluksi juontaja oli saanut helpottavan diagnoosin, ettei polvessa ollut murtumaa. Kivut eivät kuitenkaan loppuneet.

– Polvi ei parantunut, joten hakeuduin uudestaan lääkäriin. Otettiin magneettikuvat, joista kävi ilmi, että lihaksen osa on irronnut polvilumpiosta. Polvessa on nyt tulehdustila päällä, mutta onneksi tiistaiaamuna pääsen leikkaukseen. Toivottavasti polvi ei sitten ole enää kovin kipeä, onhan tässä kovia kipuja ollut, kun polvi on revennyt.

Loukkaantumisen aiheuttama tilanne on laittanut Karhuvaaran miettimään asioiden mittasuhteita.

– Kyllä tämä pani nöyräksi, kun huomasi asioiden mittasuhteet, miten pienet asiat saattavat tuntua isoilta. Kun huomaa olevansa rampana vastaanottopöydällä, niin ettei pysty liikkumaan ja on kovat tuskat, niin oppii arvostamaan terveyttä. Nyt on pitänyt ihan uudella tapaa opetella ja suunnitella liikkumista.

Tällä hetkellä Karhuvaaralla on sairauslomaa toukokuun ajan. Luottavaisin mielin tilanteeseen suhtautuva juontaja toivoo olevansa takaisin ruudussa jälleen kesäkuussa.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat