Maidostakin saa vodkaa – julkkikset ja huippukokit ylistävät uutuusjuomaa

Britanniassa on kehitelty maailman esimmäinen maitovodka.

Maailmalla kehitellään säännöllisin väliajoin outoja vodkamakuja. Aiemmin markkinoille on tuotu muun muassa Naga -chiliä sisältävää maailman tulisinta vodkaa ja nyt uudeksi hitiksi on nousemassa brittiläinen maitovodka. Maitopohjaista vodkaa ylistävät niin huippukokit kuin kansainväliset julkkiksetkin.

Brittiläinen farmari Jason Barber valmistaa maitovodkaa 250 lehmän tilallaan Dorsetin Beaminsterissa. Barberin Black Cow -nimistä maitovodkaa ovat ylistäneet julkisesti muun muassa huippukokit Heston Blumenthal ja Hugh Fearnley-Whittingstall sekä näyttelijät Daniel Graig ja Liz Hurley.

Miten maitovodka sitten syntyy? Ensin Barberin lehmien tuottamasta maidosta erotellaan hera ja rahka. Maidon rahka käytetään juuston valmistukseen ja hera fermentoidaan niin, että maidon sokeri muuttuu alkoholiksi. Tämän jälkeen neste tislataan ja se käy läpi salaisen sekoitusprosessin. Loppujen lopuksi vodka käy läpi kolminkertaisen suodatuksen ennen pullotusta.

Täydellisen maitovodkan kehittämiseen kului Barberilta jopa kolme vuotta aikaa. Kuudennen sukupolven farmari, 47-vuotias Barber sai idean vodkan valmistamiseen nähtyään televisiodokumentin siperialaiskylästä, jossa käyttettiin jakin maitoa vodkan valmistuksessa.

– Olen suuri vodkafani. Se on ainoa juoma, josta en saa krapulaa, Barber totesi Daily Mailille.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja