Mainos

Mahtavia uutisia hiihtolomailijoille! Talvi ja pakkanen palaavat sittenkin, aurinko tulee näkyviin

Lämmin keväinen sää on väistymässä keskimääräisen talvisään tieltä, kertoo meteorologi Pekka Pouta.

Viime päivinä etenkin etelässä on saatu nauttia lämpimistä ja aurinkoisista, suorastaan keväisistä säistä. Sää on kuitenkin muuttumassa meteorologi Pekka Poudan mukaan tyypillisemmäksi talvisääksi.

Etelän hiihtolomaviikko näyttää Poudan mukaan hyvin keskimääräiseltä niin sademäärien kuin lämpötilojenkin suhteen.

– Jos miettii vuodenajan keskimääräistä lämpötilaa, niin se on pikkupakkasta lännessä ja etelässä noin  ­–5 seutuvilla. Pohjoisessa sitten ­­­–10. Heti jos yöllä selkenee ja tuuli on heikkoa, niin tulee saman tien pakkasta.

– Eli talviset säät. Jos laajempaa sadealuetta ei ole päällä, on mahdollista, että aurinkokin tulee näkyviin.

Myös lunta on luvassa hiihtolomaviikolle. Vetistä sadetta voi olla vielä tämän viikon lopussa lounaassa, mutta muuten sateet ovat lumisia jo tällä viikolla – ja ensi viikko on vielä kylmempi.

– Missä lunta on, sitä on hiihtolomaviikollakin. Ja hyvät mahdollisuudet on, että vähälumisetkin seudut saavat väriä naamaansa. Vain länsisuomi on vähän huonon näköinen lumitilanteen puolesta.

Ensi viikolla on siis jo hyvin keskimääräinen talvisää, mutta varsinainen keväinen sää väistyy ja lämpötila alkaa viilentyä jo ystävänpäivän jälkeen.

– Loppuviikko on harmaampaa ja plusasteita lähinnä rannikolla. Pohjoinen on koko ajan pakkasella ja täälläkin plussahetket muuttuu hyvin tilapäisiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.