Mainos

Venezuelassa etsitään paenneita hyökkääjiä – Maduron mukaan kaksi kuoli hyökkäyksessä sotilastukikohtaan

Venezuelan presidentin Nicolas Maduron mukaan kaksi hyökkääjä kuoli ja kahdeksan otettiin kiinni aseellisessa hyökkäyksessä armeijan tukikohtaan.

Maduron mukaan hyökkääjistä kymmenen on tunnistettu. Tunnistetuista yksi on armeijan jättänyt luutnantti ja yhdeksän on siviilejä, presidentti kertoi tv-lähetyksessä.

Kaikkiaan hyökkääjiä on kerrottu olleen 20. Viranomaisten mukaan loput kymmenen hyökkääjä pakeni paikalta mukanaan tukikohdasta vietyjä tarvikkeita ja heitä etsitään.

Armeija väitti hyökkääjien olleen univormuihin pukeutuneita rikollisia, joita johti armeijasta karannut upseeri. Maan sosiaalisessa mediassa spekuloitiin kuitenkin hyökkääjien olleen kapinallisia sotilaita.

Puolustusministeri Vladimir Padrinon mukaan väitteet ovat puhdasta pötyä ja armeijan uskollisuus presidentti Nicolas Maduroa kohtaan on "horjumatonta".

Venezuelan hallinto kertoi eilen estäneensä puolisotilaallisen hyökkäyksen maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Valenciassa. Hallinto kuvaili hyökkäystä "terroristiseksi iskuksi".

Armeijan tiedotteessa sanottiin, että pidätetyt ovat tunnustaneet, että "ulkomaisten hallitusten kanssa yhteyksissä olevat äärioikeistolaiset aktivistit" ovat palkanneet heidät. Maduron mukaan hyökkääjillä oli siteitä Yhdysvaltoihin ja Kolumbiaan.

Sotilasasuihin pukeutuneet miehet ovat kertoneet videolla nousevansa kapinaan presidentti Maduroa vastaan.

– Tämä ei ole vallankaappaus, vaan sotilaallinen ja yhteiskunnallinen teko perustuslaillisen järjestyksen palauttamiseksi, sanoi videolla Juan Caguaripanoksi itseään kutsuva mies.

"Tilanne koko maassa normaali"

Viranomaiset ovat vakuuttaneet, että tilanne koko maassa on hyökkäyksen jäljiltä normaali. Mediatietojen mukaan Valenciassa armeijan ajoneuvot partioivat hyökkäyksen jälkeen kaduilla. BBC:n mukaan ainakin yksi helikopteri myös oli valvomassa tilannetta ilmasta käsin.

Kriisissä oleva Venezuela siirtyi taas viime viikolla askeleen enemmän vasemmistolaisen Maduron otteeseen, kun maassa aloitti toimintansa perustuslakia muokkaava edustajisto. Siihen eivät voineet edes hakea muut kuin presidentin liittolaiset. 

Venezuela on vakavassa taloudellisessa ja poliittisessa kriisissä, ja sen pelätään ajautuvan sisällissotaan.  

1:55

Juttua päivitetty 7.8. kello 21.17.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.