Mainos

Maan suurin bussikonserni on lakon keskiössä

Lahtelainen Koiviston Auto -konserni on alan suurimpana yrityksenä joutunut AKT:n lakon keskiöön. Liikennejohtaja Kari Hietaniemi laskee, että konsernin 850 linja-autosta liikkuu esimiesvoimin vain 70.

Poikkeustilanteessa on pikavuoroista luovuttu lukuun ottamatta Satakunnan Liikennettä, joka hoitaa läntisessä Suomessa muutamaa pidempää vuoroa aamuin illoin.

Raumalla kaupunkiliikenne on pysähtynyt kokonaan. Iisalmea ja Varkautta hoidetaan kumpaakin yhdellä bussilla. Isoissa kaupungeissa on autoilla vaikeuksia pysyä poikkeusaikatauluissaan, koska matkustajia on kovin paljon.

Esimiehille taataan työaikalakien mukainen vuorokausi- ja viikkolepo. Siksi bussit eivät kulje viikonvaihteessa tätäkään vähää, ennakoi Hietaniemi.

Koiviston Auton ja sen yhdeksän bussiyhtiötä arvioivat kuljetustarpeita ja -mahdollisuuksia uudelleen lähipäivinä. Lähdöt kannattaa tarkistaa nettisivuilta.

Kun lakko loppuu, bussiliikenne palaa aika normaaliksi jo seuraavana päivänä, lupaa liikennejohtaja Hietaniemi. Hän pitää lakkoa ikävänä koko joukkoliikenteelle, koska matkustajamäärät kasvoivat selvästi tammi-helmikuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.