Mainos

Maallikkosaarnaaja manasi riivattua – alaston nainen kuoli rituaalin aiheuttamiin palovammoihin

Syrjäisessä El Cortezalin kylässä Nicaraguassa nuori nainen on kuollut manaamisyrityksen seurauksena. Kyläläiset vaikenevat tapauksesta lojaaliudesta pappia kohtaan.

Uhri Vilma Trujillo Garcia oli 25-vuotias kahden lapsen äiti. Manaamista yrittänyt 23-vuotias pappi Juan Rocha on pidätetty ja viety pääkaupunkiin Managuaan. Rochan on kertonut poliisille, että Trujillo oli paholaisen riivaama ja hän yritti auttaa naista rukoilemalla tämän puolesta seitsemän päivää.

Todistajat ovat kertoneet, että Trujillo oli riisuttu alasti ja heitetty sidottuna puukasaan, joka sitten oli sytytetty osana manaamisrituaalia.

Papin mukaan tämä ei ollut tapahtumien kulku, vaan Trujillo loikkasi itse tuleen, mihin pahat henget hänet pakottivat.

Sukulainen löysi

Uhrin löysi tämän sukulainen. Trujillolla oli pahoja palovammoja ja hänet toimitettiin sairaalaan Managuaan, mutta hän menehtyi vammoihinsa viikkoa myöhemmin.

Pappia syytetään murhasta, myös kolme hänen seuraajaansa on saanut saman syytteen.

El Cortezalin kylään ei ole tietä. Sinne pääsee vain jalan tai muulilla. Uutistoimisto AFP:n kertoman mukaan kukaan kylässä ei tahdo puhua tapauksesta. Kylällä kuitenkin kuiskitaan ”siitä naisesta” ja toistetaan papin versiota tapahtumista.

Uutistoimiston mukaan kyläläisten halu suojella pappia on ilmeinen.

Kirkon johtaja ei pidä Rochaa pappina

Juan Rocha sanoo edustavansa Assemblies of God -kirkkoa. Kirkon johtaja Rafael Arista sanoo, ettei kirkolla ole mitään tekemistä Rochan rikoksen kanssa. Johtajan mukaan Rocha ei ole Assemblies of God -kirkon hyväksymä pappi, vaan maallikko, joka liittyi seurakuntaan kahdeksan kuukautta sitten.

Assemblies of God on evankelinen kirkko, jonka pääpaikka on Yhdysvalloissa. Kirkon oman ilmoituksen mukaan sillä on maailmanlaajuisesti 155 miljoonaa jäsentä.

Assemblies of God -kirkon rakennus El Cortezalissa on vaatimaton puinen hökkeli, joka on nyt jo suljettu.

Kirkon naapurustossa elämä jatkuu ennallaan, eikä draamaattiset tapahtumat näy kylän arjessa mitenkään. Kyläläiset toivovat, että Rocha vapautettaisiin pian, jotta hän voisi palata kylään.

Luottamus uskoon

Nicaraguan Karibianmeren puoleiselle rannikolla ja takamailla luotetaan uskontoon. Rukous onkin monin paikoin ainoa käsillä oleva apu, kun sairaus iskee olipa kyse sitten fyysisestä tai psyykkisestä vaivasta.

– Se mitä tapahtui Trujillolle ei kuitenkaan tavallista, sanoo managualainen toimittaja ja teologi Maria Lopez Vigil.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.