Maajussitar-Ann muistelee hetkeä, kun sai puolisoehdokkaittensa lähettämät kirjeet eteensä: "En voinut kuin nauraa"

1:32
Ann on valmis rakkauteen.

Ann lähti Maajussille morsian maailmalla -ohjelmaan, koska suomalainen mies tuntuisi kotoisalta.

Suomenruotsalainen Ann, 64, on asunut yli 30 vuotta Islannissa. Maajussille morsian maailmalla -ohjelman toiselle kaudelle hän päätyi mukaan sosiaalisen median kautta.

– Facebookin Finns abroad -ryhmässä kysyttiin, tunteeko joku henkilön, joka olisi maailmalla. Vastasin siihen heti olevani hevosenkasvattaja Islannissa. Ei mennyt kuin tunti, niin minulta kysyttiin, olisinko halukas tulemaan ohjelmaan. Mietin, mikä on pahinta, mitä voi tapahtua. Se olisi ollut kieltävä vastaus, että en voisikaan osallistua ohjelmaan, Ann kertoi MTV Uutisille ohjelman mediatilaisuudessa 14. maaliskuuta.

Ohjelman juontaja Vappu Pimiä  ei muista koko Maajussille morsian -ohjelmien historian aikana nauraneensa niin paljon kuin silloin, kun Ann avasi kirjeitään puolisoehdokkailta.

– Kirjeet olivat niin ihania, etten voinut kuin nauraa. Tuli niin iloinen fiilis. Tämä on ollut elämäni suurin seikkailu. Kun kirjelaatikko laitettiin eteeni, tuli kuitenkin fiilis, etten uskalla tehdä tätä, Ann muisteli.

Kaikki Annin läheiset olivat innoissaan hänen ohjelmaan osallistumisestaan ja erityisesti hänen viisi lastansa kannustivat häntä lähtemään mukaan. Annista tuntuisi kotoisalta, että hänellä olisi suomalainen mies, vaikka hän onkin asunut Islannissa yli puolet elämästään.

Vappu Pimiä jakoi kuvia vierailustaan Annin luona Islannissa 12. huhtikuuta vuonna 2022. Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Mutta tämä ei ole kuitenkaan Suomi, eikä sitä, miten olemme kasvaneet. Islantilainen mies ei tietäisi mitään Suomesta, joten suomalaisen kanssa tulisi kotoisampi olo, vaikkei minulla koti-ikävää varsinaisesti ole koskaan ollutkaan, Ann selvensi.

Etäsuhteeseen Ann ei usko, joten miehen täytyisi muuttaa Islantiin hänen luokseen. Huono käytös tai pahanhajuinen ihminen eivät myöskään viehätä.

– Täytyy hoitaa itseään ja olla siisti. Epäkohteliaisuus tosin on kaikkein pahin, Ann kertoi.

Annin unelmatreffit voisivat hyvin olla sellaiset, että hän korjaa deittinsä kanssa aitaa.

– Jos tapaa ihmisen, jonka kanssa synkkaa, niin ei ole mitään väliä, mitä teemme.

Ihmisiin luottaminen ei ole enää itsestäänselvää

Ann on ollut kaksi kertaa naimisissa: ensin suomalaisen miehen kanssa ja sitten islantilaisen. 20 vuoteen hänellä ei ole ollut kumppania.

– Liitoistani opin sen, että minäkin olen jonkin arvoinen. Minusta on tullut hyvin valikoiva, minkä takia en varmaan olekaan ollut suhteessa toisen eron jälkeen. Olen varovainen sen suhteen. En halua sellaista miestä, joka käyttää alkoholia tai on millään lailla väkivaltainen. Väkivalta voi olla myös henkistä. En halua kumppania, jonka kanssa emme ole samanarvoisia. Aiemmin luotin kaikkiin ihmisiin, mutta nykyisin en luota enää samalla tavalla.

Pimiä kehotti Annia nauttimaan ohjelmasta täysillä ja ottamaan siitä ilon irti.

– Ja kyllähän siitä otettiinkin! Kaiken nauramisen jälkeen olen saanut monta vuotta elämää lisää, Ann naureskeli.

Ohjelman myötä Ann tietää, että televisio valehtelee. Hän katselee nykyisin tv-ohjelmia aivan erilaisin silmin.

– Päivät ovat pitkiä ja odottelua on paljon. Nostan hattua kaikille, jotka sitä työtä tekevät. En ymmärrä, miten he jaksavat, Ann jäi pohtimaan.

Maajussille morsian maailmalla alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 13.4. klo 21. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja