Maajussi Roy Rissasen poika kävi armeijan Suomessa – sukulaiset Kanadassa olivat huolissaan Ukrainan sodasta: "Asiat muuttuivat todeksi"

Kun maajussi-Royn poika Lex halusi muuttaa Suomeen, päätti isä lähteä mukaan – nyt Helsinkiin juurtunut kaksikko asuu ensi kertaa yhdessä ja opettelee täysin uutta elämää 6:25
Kun maajussi-Royn poika Lex halusi muuttaa Suomeen, päätti isä lähteä mukaan – nyt Helsinkiin juurtunut kaksikko asuu ensi kertaa yhdessä ja opettelee täysin uutta elämää

Maajussille morsian maailmalla -ohjelman ensimmäisellä kaudella mukana ollut Roy Rissanen kertoo ylpeänä poikansa käyneen suomalaisen armeijan. Ukrainan tilanne ja sodan pelko toi oman mausteensa palvelukseen.

Kanadassa syntynyt ja kasvanut Roy Rissanen tuli suomalaisille tutuksi osallistuttuaan Maajussille morsian maailmalla -ohjelman ensimmäiselle, vuonna 2021 esitetylle kaudelle. Mies muutti Suomeen poikansa Alexander "Lex" Rissasen kanssa vuoden 2021 juhannuksen jälkeen. 

Rissanen kirjoittaa Instagramissa olevansa nyt ylpeä pojastaan, joka on suorittanut suomalaisen armeijan. Alexander Rissanen halusi vapaaehtoisesti suorittaa suomalaisen asepalveluksen, vaikka oli juuri muuttanut Suomeen eikä osannut suomen kieltä.

Talvella 2022 Ukrainan sodan alkaessa Roy Rissanen ja hänen poikansa äiti sekä mummot Kanadassa olivat huolissaan siitä, onko Alexanderin täysin turvallista suorittaa asepalveluksensa Suomessa. 

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä

– Hänen aloittaessaan palveluksensa tammikuussa 2022 asiat muuttuivat nopeasti, kun uutisissa alettiin raportoida Ukrainan ja naapurimaan tilanteesta. Asiat kävivät yhtäkkiä todeksi, Rissanen kirjoittaa. 

He kuitenkin päätyivät siihen, että niin Roy kuin Alexanderkin pysyivät Suomessa ja Alexander jatkoi asepalvelustaan. 

– Yhtäkkiä ei enää puhuttu vaihtoehdoista palata Kanadaan ja hän keskittyi tiukasti hänen asepalvelukseensa ja koulutukseensa. Hän ilmoittautui jopa jatkokoulutukseen, jossa hän oli osana nopean toiminnan joukkoja, Rissanen kertoo.

– Tulet aina olemaan poikani, mutta olen ylpeä nähdessäni miehen, joka sinusta on tullut, Roy Rissanen kirjoittaa. 

Maajussille morsian maailmalla alkaa keväällä 2023 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat