Maajoukkuepelaaja sukelsi veteen ja katosi – epäillään olevan järven pohjassa: "Luulin, että hän halusi pelästyttää minut"

Suomen Helmareitakin vastaan viime vuonna pelannut Sveitsin maajoukkuepelaaja Florijana Ismaili on julistettu kadonneeksi. Hän oli ollut lomailemassa Como-järvellä. Ismaili oli sukeltanut veteen, mutta ei koskaan noussut ylös. 

Ismaili nähtiin myös tämän kevään Helmareiden Sveitsi -ottelun kokoonpanossa, mutta hän ei pelannut pelissä. Hän oli yhdessä ystävänsä kanssa veneilemässä järvellä, kun onnettomuus tapahtui. 

– Huusin epätoivoisesti hänen nimeään. Luulin, että hän halusi pelästyttää minut nousemalla ylös veneen toiselta puolelta, Ismaili sanoi Blickille.

Italialaispoliisi on suorittanut tutkintaa robottien ja helikopterin avulla. Paikalle on kutsuttu sukeltajia auttamaan pelastustöissä. Etsintöjä pyritään jatkamaan viikon kuluessa, mutta niitä voi vaikeuttaa Como-järveä uhkaava epävakaa keli.

24-vuotiaan keskikenttäpelaajan perhe on matkustanut paikalle auttamaan etsinnöissä. 

– Emme tiedä vielä mitään. Odotamme tietoa, mutta epäilemme hänen olevan järven pohjalla, Ismailin veli totesi.


Ismaili on mukana Sveitsin maajoukkueessa, joka oli lähellä päästä käynnissä oleviin MM-kilpailuihin. Maa kuitenkin putosi jatkokarsinnassa välierissä pelaavalle Hollannille. Hollannin kohtaavan Ruotsin maajoukkueen tähtipelaaja Kosovare Asllani kertoi rukoilevansa Ismailin puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat