Dillan, 5, kuoli kesken EM-kisaottelun – Englannin tähdeltä koskettava päivitys

Englanti voitti jatkoajalla 2-1-lukemin Slovakian ja eteni puolivälieriin jalkapallon miesten EM-kilpailuissa. Samaan aikaan viisivuotias Dillan hävisi taistelunsa syöpää vastaan. Englannin John Stones jakoi Dillanista koskettavan päivityksen Instagramissa.

Englanti oli vielä ennen lisäaikaa häviämässä ottelun, mutta Jude Bellingham nosti maan tasoihin aivan loppuhetkillä upealla saksipotkuosumalla. Ottelu eteni jatkoajalle, jonka ensimmäisellä minuutilla voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli Harry Kane. Pian ottelun jälkeen John Stones jakoi päivityksen toisen puoliajan aikana menehtyneestä Dillanista.

– Tämä oli Dillanille. Erityinen pieni poika, joka on koskettanut minua ja perhettäni. Hän on inspiraatio meille kaikille. Lepää rauhassa, pieni taistelija. Ajatuksemme ovat hänen perheensä luona tänä vaikeana aikana, tilannetta, jota ei pysty edes kuvittelemaan, Stones kirjoitti.

Dillan Ramsey-Aksehir sai jo 1-vuotiaana diagnoosin leukemiasta. Stones on ollut aktiivisesti mukana viimeisen vuoden aikana Dillanin hoidossa. Pojan äiti oli kertonut aiemmin, että ainoa toivo oli luuydinsiirto. 

Stones järjesti tämän jälkeen suuren tapahtuman Manchester Cityn kotistadionilla, jossa ihmisiä testattiin, pystyisivätkö he olemaan luovuttajia. Myös Stonesin tyttöystävä Olivia Naylor oli aktiivinen asian suhteen. Hän lahjoitti lähemmäs 30 000 euroa Dillanin hyväksi.

Tapahtuma oli onnistunut ja sopiva ehdokas luovuttajaksi löytyi. Telegraphin mukaan Dillanin äidille oli kerrottu, että pojalla oli 93 prosentin mahdollisuus selviytyä. Dillan kärsi kuitenkin useita takaiskuja ja tilanne paheni merkittävästi.

Suuri selviytymisen mahdollisuus oli äidin mukaan muuttunut erittäin pieneksi. Dillanin hoitoon ehdittiin kerätä lähemmäs 900 000 euroa, mutta lopulta äiti kertoi sydäntäsärkevän uutisen.

– Meitä on käsketty nauttimaan tästä ajasta, jolloin hän voi hyvin. He eivät voi tehdä mitään Dillanin hyväksi. En kuitenkaan lopeta taistelemista hänen puolestaan ennen kuin hän sulkee silmänsä. Nyt haluamme vain keskittyä muistojen tekemiseen hänen kanssaan, mistä hän on jäänyt paitsi viimeisen neljän vuoden aikana. Samalla toivomme ihmettä, äiti sanoi.

Englanti kohtaa lauantaina puolivälierissä Sveitsin.

Katso alta Stonesin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat