Maailmassa vahvistettu yli 3,5 miljoonaa koronatartuntaa – toipuneita jo yli 1,1 miljoonaa

Koronarajoituksia aletaan purkaa, vaikka paljon tietoa puuttuu – evoluutiobiologi listaa isoimmat kysymysmerkit 17:46
Koronarajoituksia aletaan purkaa, vaikka paljon tietoa puuttuu – evoluutiobiologi listaa isoimmat kysymysmerkit

Maailmassa on vahvistettu jo yli 3,5 miljoonaa koronavirustartuntaa, kertoo uutistoimisto AFP laskelmiensa pohjalta. Tartunnoista vajaat puolet on Euroopassa ja noin kolmasosa Yhdysvalloissa.

Todellisuudessa tartuntojen määrä on paljon suurempi. Monissa maissa testaaminen on puutteellista ja vain vakavasti sairaita ihmisiä testataan, joten suuri osa tartunnoista jää havaitsematta.

Viime viikkoina monet maat ovat panostaneet testauskapasiteetin laajentamiseen.

Tilastosivu Worldometersin mukaan koronavirukseen on kuollut maailmanlaajuisesti yli 248 000 ihmistä, joista yli puolet Euroopassa.

Koronavirukseen on kuollut eniten ihmisiä Yhdysvalloissa. Johns Hopkinsin yliopiston mukaan Yhdysvalloissa on nyt vahvistettu yli 67 600 koronaviruskuolemaa. Worldometersin mukaan niitä on noin tuhat enemmän. Eroon vaikuttavat erilaiset tavat tilastoida kuolemia.

Hyviäkin uutisia koronavirustilastoista löytyy, sillä Worldometersin mukaan viruksen aiheuttamasta taudista toipuneita on jo yli 1,1 miljoonaa.

Askelia kohti normaalia elämää

Koronaviruksen aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta miljoonat eurooppalaiset pääsevät tällä viikolla palailemaan hiljalleen kohti normaalia elämää.

Italiassa ihmiset voivat tästä päivästä lähtien jälleen vierailla sukulaistensa ja muiden läheistensä luona. Maassa avataan myös tehtaita ja rakennustyömaita ja ravintoloiden toimintaa vapautetaan hieman.

Myös Puolassa ja Sloveniassa osa yrityksistä saa jatkaa toimintaansa. Puolassa aukeavat ainakin hotellit, ostoskeskukset, lastentarhat ja osa museoista.

Unkarissa osa kaupoista, museoista, ravintoloiden ulkotiloista, rannoista ja kylpylöistä voi avautua tänään. Rajoituksia ei kuitenkaan vielä höllennetä maan pääkaupungissa Budapestissa.

Koronarajoituksia on alettu vähentää myös monissa Aasian maissa. Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa avattiin tänään koulut kahden viikon kiinniolon jälkeen. Maassa ei ole todettu uusia koronatartuntoja kahteen viikkoon.

Sen sijaan Venäjällä tartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan, ja Moskovassa asukkaita on kehotettu yhä pysyttelemään kotona.

– Uhka on ilmeisesti nousussa, Moskovan pormestari Sergei Sobjanin kommentoi.Venäjällä on vahvistettu jo yli 130 000 koronavirustartuntaa.

Juttua muokattu 4.5. kello 10.55: Juttua päivitetty toipuneiden sekä toisen kappaleen osalta. 

Lue myös:

    Uusimmat