Maailmantähti haistoi huumeen kesken huipputurnauksen – "Se haju, voi luoja"

Kreikkalaispelaaja Maria Sakkarin nenään leijaili kannabiksen katku tenniksen Yhdysvaltain avoimissa. 

– Se oli pilveä, Sakkari sanoi.

– Se haju, voi luoja. Uskon, että se oli puistosta.

Maailmanlistan kahdeksikko Sakkari hävisi US Openin avauskierroksen ottelussaan New Yorkissa Espanjan Rebeka Masarovalle 4–6, 4–6. 

Turnauksen kahden vuoden takainen semifinalisti oli harjoitellut samalla kentällä edeltävänä päivänä ja haistoi kannabiksen jo tuolloin. Sakkarin mukaan tällä ei ollut kuitenkaan hänelle merkitystä, eikä huumeen haju häirinnyt hänen pelaamistaan, vaan tuolloin "vain voittamisella" on hänelle väliä.

– Joskus haistat ruokaa, joskus tupakkaa, joskus pilveä. Emme voi kontrolloida sitä, koska olemme avoimessa tilassa. Takana on puisto, ja ihmiset voivat tehdä mitä haluavat.

Australialaispelaaja Nick Kyrgios valitti kannabiksen hajusta US Openin yhteydessä viime vuonna ja kertoi olevansa astmaatikko.

– Juostessani puolelta toiselle minulla on hengitysvaikeuksia, enkä halua hengittää sitä (kannabista) pisteiden välissä, hän sanoi.

Sakkari putosi nyt grand slam -turnauksessa kolmatta kertaa peräkkäin ensimmäisellä kierroksella ja kyynelehti lehdistötilaisuudessa. Kreikkalainen on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla kolmantena viime vuonna.

Tulosruutu: Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen ovat kehissä US Openissa tänä iltana.

Lue myös:

    Uusimmat