Maailmanmestari valmistautuu viimeiseen MM-ralliinsa – ajaa ensimmäistä kertaa mukana olevan poikansa tiimitoverina

1:49
Videolla kooste Suomen MM-rallin päätöshetkistä.

Vuonna 2003 rallin maailmanmestaruutta juhlinut Petter Solberg aikoo ajaa tämän kauden päätöskisassa Walesissa. Solberg tulee ajamaan oman poikansa Oliverin tiimitoverina. Oliverille Walesin kisa tulee olemaan hänen ensimmäinen MM-rallinsa.

17-vuotias Oliver on tällä kaudella lyönyt itseään rallikansan tietoisuuteen. Nyt hän aikoo osallistua Walesin MM-ralliin isänsä kanssa vain muutamia päiviä 18-vuotissyntymäpäivien jälkeen. Hän tarvitsee kisaa varten ajokortin.

– Minulla on kolme päivää aikaa selvitä siitä, mutta se tulee onnistumaan. Teemme tämän mielellämme yhdessä, mutta en ole erityisen hermostunut. Isä on hermostuneempi kuin minä, Oliver sanoo Sportbladetille.

Lokakuussa ajettava Walesin MM-ralli päättää Petter Solbergin 21 vuotta kestäneen uran. Hän voitti ensimmäisen rallinsa juuri Walesissä ja varmisti maailmanmestaruutensa samoissa maisemissa.

– Siitä tulee todella tunteikasta, kun saa ajaa oman poikansa kanssa ensimmäistä kertaa MM-tasolla. Walesin viikosta tulee erityinen koko perheelle, sillä yksi luku päättyy ja toinen alkaa, Solberg toteaa.

Nuoremman Solbergin suunnitelmana on seurata isän jalanjälkiä.

– Unelmani ja suunnitelmani on ajaa WRC:ssä sekä voittaa maailmanmestaruus. Se on pidemmän tähtäimen suunnitelma, mutta ensi vuoden suunnitelma ovat vielä auki. Se voi olla EM-tasolla tai MM-tasolla. Walesin ralli on kuitenkin seuraavana vuorossa, OIiver kertoo.

– Meidän tulee keskittyä oikeisiin asioihin eikä siihen taisteluun, mutta se on selvää, että aion seurata hänen aikojaan. Hän on todella hermostunut ja pelkää saavansa turpiin minulta. En kuitenkaan usko, että onnistun siinä, Oliver päättää.

Walesin MM-ralli ajetaan 3. - 6. lokakuuta.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja